gastro postao
Ove simpatične košarice kriju u sebi ukusnu mediteransku poslasticu.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 431
Palačinke
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 2 dl mineralna voda
- sol
Nadjev
- 4 kom jaje kokošje
- 2 žlica senf
- maslac, neslani
- 1 žlica limunov sok
- 1 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Pripremite tijesto i ispecite malo deblje palačinke. Skuhajte tvrdo kuhana jaja, umiješajte ih u paštetu od tunjevine, dodajte senf, maslinovo ulje i malo limuna.
- Rasporedite po žlicu, dvije smjese na svaku palačinku, podignite rubove i zavežite koncem ili zelenim dijelom mladog luka. Složite smotuljke u namašćen lim, prelijte maslacem i pecite desetak minuta na 220°c.
Izvor Skuhatćute