Recepti 13. listopada 2014.

Smotuljci s tunjevinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ove simpatične košarice kriju u sebi ukusnu mediteransku poslasticu.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 431

Palačinke

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 dl mineralna voda
  • sol

Nadjev

  • 4 kom jaje kokošje
  • 2 žlica senf
  • maslac, neslani
  • 1 žlica limunov sok
  • 1 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Pripremite tijesto i ispecite malo deblje palačinke. Skuhajte tvrdo kuhana jaja, umiješajte ih u paštetu od tunjevine, dodajte senf, maslinovo ulje i malo limuna.
  2. Rasporedite po žlicu, dvije smjese na svaku palačinku, podignite rubove i zavežite koncem ili zelenim dijelom mladog luka. Složite smotuljke u namašćen lim, prelijte maslacem i pecite desetak minuta na 220°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.