Recepti 31. prosinca 2016.

Sočna svinjska rolada sa sušenom marelicom i pistacijama

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogate i posve drugačije arome kriju se u nekoj novoj svinjskoj roladi

Raskošni okusi i divne teksture ono su što ovu roladu čini posebnom. Pripremite je za bogat ručak s najdražima i oduševite baš svakog jedinstvenim izgledom rolade, a zatim i neodoljivim okusima. Bit će idealna za posebne prilike, ali i divan ručak kojim se možete nagraditi sasvim običnim vikendom. Jer, zašto ne?

Potrebno vam je:

  • 800 g svinjskog karea bez kostiju
  • 150 g pancete
  • 150 g sušenih marelica
  • 100 g parmezana
  • 70 g pistacija
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 100 ml bijelog vina
  • Sol, papar

Priprema: 

  1. Suhe marelice ostavite namočene u vodi ili prošeku dok ne omekšaju.
  2. Oguljene pistacije sitno nasjeckajte.
  3. Meso razrežite u odrezak, rastanjite batom da bude što veći, te ga posolite i popaprite.
  4. Parmezan u komadu narežite na tanke ploškice.
  5. Na svaki odrezak na sredinu, po cijeloj dužini stavite ocijeđene narezane marelice.
  6. Na njih posložite ploškice parmezana i posipajte sa sjeckanim pistacijama.
  7. Zamotajte roladu.
  8. Obložite je cijelu ploškama pancete i učvrstite krajeve čačkalicama ili je cijelu povežite čvrstim koncem.
  9. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  10. U zdjeli za pečenje, na malo maslinovog ulja, roladu prvo prepržite u većoj tavi ili zdjeli za pečenje i maknite s vatre.
  11. U zdjelu ulijte vino i pokrijte je aluminijskom folijom.
  12. Stavite je u pećnicu i pecite 35 minuta.
  13. Izvadite iz pećnice, zalijte po potrebi s malo vode i skinite foliju.
  14. Pecite još 15 minuta, dok panceta ne postane hrskava i rumena.
  15. Izvadite meso iz pećnice i ostavite u zdjeli još pola sata.
  16. Zatim razrežite na ploške i poslužite uz kuhani slani krumpir.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.