gastro postao
Bogate i posve drugačije arome kriju se u nekoj novoj svinjskoj roladi
Raskošni okusi i divne teksture ono su što ovu roladu čini posebnom. Pripremite je za bogat ručak s najdražima i oduševite baš svakog jedinstvenim izgledom rolade, a zatim i neodoljivim okusima. Bit će idealna za posebne prilike, ali i divan ručak kojim se možete nagraditi sasvim običnim vikendom. Jer, zašto ne?
Potrebno vam je:
- 800 g svinjskog karea bez kostiju
- 150 g pancete
- 150 g sušenih marelica
- 100 g parmezana
- 70 g pistacija
- 4 žlice maslinovog ulja
- 100 ml bijelog vina
- Sol, papar
Priprema:
- Suhe marelice ostavite namočene u vodi ili prošeku dok ne omekšaju.
- Oguljene pistacije sitno nasjeckajte.
- Meso razrežite u odrezak, rastanjite batom da bude što veći, te ga posolite i popaprite.
- Parmezan u komadu narežite na tanke ploškice.
- Na svaki odrezak na sredinu, po cijeloj dužini stavite ocijeđene narezane marelice.
- Na njih posložite ploškice parmezana i posipajte sa sjeckanim pistacijama.
- Zamotajte roladu.
- Obložite je cijelu ploškama pancete i učvrstite krajeve čačkalicama ili je cijelu povežite čvrstim koncem.
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- U zdjeli za pečenje, na malo maslinovog ulja, roladu prvo prepržite u većoj tavi ili zdjeli za pečenje i maknite s vatre.
- U zdjelu ulijte vino i pokrijte je aluminijskom folijom.
- Stavite je u pećnicu i pecite 35 minuta.
- Izvadite iz pećnice, zalijte po potrebi s malo vode i skinite foliju.
- Pecite još 15 minuta, dok panceta ne postane hrskava i rumena.
- Izvadite meso iz pećnice i ostavite u zdjeli još pola sata.
- Zatim razrežite na ploške i poslužite uz kuhani slani krumpir.
Dobar tek!