Recepti 08. siječnja 2016.

Svinjski kare s kaduljom i gorušicom

svinja
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 342

Potrebno vam je

  • 2 kg svinjski kare
  • 4 žlica senf sa zrncima
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1 žlica kadulja
  • 2 režanj češnjak
  • 1 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 150 ml vino bijelo
  • 100 ml voda
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Pripremite pastu od senfa, ulja, sjeckane kadulje, usitnjenog češnjaka i smeđeg šećera.
  2. Svinjetinu dobro natrljajte sa soli i paprom sa svih strana pa gornji dio i rubne strane premažite pripremljenom pastom. Neka meso odstoji ovako začinjeno barem 1 sat u hladnjaku.
  3. U posudu u kojoj ćete peći svinjetinu ulijte vino i vodu, pa pecite meso u pećnici zagrijanoj na 190°C oko 2 sata. Tijekom pečenja meso povremeno podlijevajte s tekućinom s dna posude.
  4. Nakon što je pečeno, meso ostavite 15 minuta pokriveno, a tek onda ga izrežite i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.