gastro postao
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 342
Potrebno vam je
- 2 kg svinjski kare
- 4 žlica senf sa zrncima
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1 žlica kadulja
- 2 režanj češnjak
- 1 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 150 ml vino bijelo
- 100 ml voda
- sol
- papar
Priprema
- Pripremite pastu od senfa, ulja, sjeckane kadulje, usitnjenog češnjaka i smeđeg šećera.
- Svinjetinu dobro natrljajte sa soli i paprom sa svih strana pa gornji dio i rubne strane premažite pripremljenom pastom. Neka meso odstoji ovako začinjeno barem 1 sat u hladnjaku.
- U posudu u kojoj ćete peći svinjetinu ulijte vino i vodu, pa pecite meso u pećnici zagrijanoj na 190°C oko 2 sata. Tijekom pečenja meso povremeno podlijevajte s tekućinom s dna posude.
- Nakon što je pečeno, meso ostavite 15 minuta pokriveno, a tek onda ga izrežite i poslužite.