gastro postao
S kombinacijom mesa i krumpira nikada ne možete pogriješiti, a jedan od najukusnijih načina pripreme svinjetine je - kada ju zapečete u pećnici
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 138
Potrebno vam je
- 1 kom svinjska maramica
- 400 g svinjski kare
- 1 žlica senf
- 1 mala žlica mješavina suhih začina
- 2 režanj češnjak
- 100 g luk ,crveni
- svježe mljeveni papar
- 1 kom lovorov list
- 1 kom limun
- 1 žlica ajvar
- 8 mala žlica ulje suncokretovo
- 1 mala žlica slatka paprika
Priprema
- Meso odvojite od kosti, premažite senfom, natrljajte s pola žlice biljnih začina, kosanim češnjakom.
- Po gornjoj površini mesa složite ploške limuna, jedan do dva lovorova lista, zamotajte ga u mrežicu(svinjska potrbušica) i pustite stajati 24 sata.
- Stavite meso u nauljenu vatrostalnu posudu s 4 čajne žlice ulja i pecite lagano u pećnici oko 45 minuta. Tijekom pečenja podlijevajte vodom kako bi meso ostalo sočno.
- Pečeno meso izvadite iz soka za pečenje i izrežite na komade.
- Prilog od krumpira ćete pripremati na sljedeći način: Ogulite 40 dag krumpira, operite ga i narežite na ploške.
- U prikladnoj posudi propirjajte na 4 žlice ulja glavicu luka, izrezanu na rezance, do rumenožute boje.
- Dodajte crvenu papriku, ajvar, pola čajne žlice biljnih začina, krumpir izrezan na ploške i dolijte vode(da prekrije krumpir).
- Polagano kuhajte dok voda ne ispari i krumpir omekša.
S kombinacijom mesa i krumpira nikada ne možete pogriješiti, a jedan od najukusnijih načina pripreme svinjetine je - kada ju zapečete u pećnici