Recepti 01. kolovoza 2016.

Pečenka: Skraćeni naziv za najdražu nam pečenu svinjetinu

Pečenka
gastro postao gastro.24sata.hr
S kombinacijom mesa i krumpira nikada ne možete pogriješiti, a jedan od najukusnijih načina pripreme svinjetine je - kada ju zapečete u pećnici

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 138

Potrebno vam je

  • 1 kom svinjska maramica
  • 400 g svinjski kare
  • 1 žlica senf
  • 1 mala žlica mješavina suhih začina
  • 2 režanj češnjak
  • 100 g luk ,crveni
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom lovorov list
  • 1 kom limun
  • 1 žlica ajvar
  • 8 mala žlica ulje suncokretovo
  • 1 mala žlica slatka paprika

Priprema

  1. Meso odvojite od kosti, premažite senfom, natrljajte s pola žlice biljnih začina, kosanim češnjakom.
  2. Po gornjoj površini mesa složite ploške limuna, jedan do dva lovorova lista, zamotajte ga u mrežicu(svinjska potrbušica) i pustite stajati 24 sata.
  3. Stavite meso u nauljenu vatrostalnu posudu s 4 čajne žlice ulja i pecite lagano u pećnici oko 45 minuta. Tijekom pečenja podlijevajte vodom kako bi meso ostalo sočno.
  4. Pečeno meso izvadite iz soka za pečenje i izrežite na komade.
  5. Prilog od krumpira ćete pripremati na sljedeći način: Ogulite 40 dag krumpira, operite ga i narežite na ploške.
  6. U prikladnoj posudi propirjajte na 4 žlice ulja glavicu luka, izrezanu na rezance, do rumenožute boje.
  7. Dodajte crvenu papriku, ajvar, pola čajne žlice biljnih začina, krumpir izrezan na ploške i dolijte vode(da prekrije krumpir).
  8. Polagano kuhajte dok voda ne ispari i krumpir omekša.

S kombinacijom mesa i krumpira nikada ne možete pogriješiti, a jedan od najukusnijih načina pripreme svinjetine je - kada ju zapečete u pećnici

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.