Zaželite li se pravih domaćih okusa, svakako se bacite na pripremu sočnih kotleta u pivskom umaku. Osim što je jednostavno za pripremu, ovo jelo oduševit će probranim sastojcima koji iza sebe ostavljaju pravo bogatstvo aroma.
Kadulja, bukovače, češnjak i pivo odličan su spoj koji će sasvim običan ručak odvesti na novu razinu i otkriti vam još slasnije čari brzih i jednostavnih tanjura.
Postupak pripreme pogledajte u videu OVDJE.
Za pripremu kotleta u umaku potrebno vam je:
- 4 svinjska kotleta
- Brašno
- 2 glavice luka
- 3 listića svježe kadulje
- 2 češnja češnjaka
- 300 g bukovača
- 30 g maslaca
- 1 žličica dimljene crvene paprike
- 2 dl Staropramen piva
- 2 dl vode
- Sol
- Papar
Priprema:
- Svinjske kotlete najprije začinite soli i paprom, a zatim ih uvaljajte u brašno i kratko pecite na vrućem ulju s obje strane.
- Meso izvadite iz tave, a na istu masnoću dodajte sjeckani luk, sol, listiće kadulje, dva češnja češnjaka pa kratko pirjajte.
- Dodajte bukovače, maslac, dimljenu papriku i sve dobro povežite.
- Sastojcima dodajte pivo i vodu, pomiješajte, a zatim sve zajedno prebacite u posudu za pečenje.
- Umaku pridružite ispečene kotlete pa sve zajedno ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva.
- Pecite oko 20 minuta.
Savjet: Kotlete možete poslužiti uz povrće s maslacem i čašu ohlađenog Staropramen piva.
Kako to izgleda u kuhinji, pogledajte OVDJE!
Dobar tek!