Recepti 30. lipnja 2017.

Sočni kotleti u pivskom umaku

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Nevjerojatno jednostavni za pripremu, sočni kotleti u slasnom umaku vrlo brzo postaju omiljeni ručak...

Zaželite li se pravih domaćih okusa, svakako se bacite na pripremu sočnih kotleta u pivskom umaku. Osim što je jednostavno za pripremu, ovo jelo oduševit će probranim sastojcima koji iza sebe ostavljaju pravo bogatstvo aroma.

Kadulja, bukovače, češnjak i pivo odličan su spoj koji će sasvim običan ručak odvesti na novu razinu i otkriti vam još slasnije čari brzih i jednostavnih tanjura.

 

Postupak pripreme pogledajte u videu OVDJE.

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

Za pripremu kotleta u umaku potrebno vam je:

  • 4 svinjska kotleta
  • Brašno
  • 2 glavice luka
  • 3 listića svježe kadulje
  • 2 češnja češnjaka
  • 300 g bukovača
  • 30 g maslaca
  • 1 žličica dimljene crvene paprike
  • 2 dl Staropramen piva
  • 2 dl vode
  • Sol
  • Papar

Priprema:

  1. Svinjske kotlete najprije začinite soli i paprom, a zatim ih uvaljajte u brašno i kratko pecite na vrućem ulju s obje strane.
  2. Meso izvadite iz tave, a na istu masnoću dodajte sjeckani luk, sol, listiće kadulje, dva češnja češnjaka pa kratko pirjajte.
  3. Dodajte bukovače, maslac, dimljenu papriku i sve dobro povežite.
  4. Sastojcima dodajte pivo i vodu, pomiješajte, a zatim sve zajedno prebacite u posudu za pečenje.
  5. Umaku pridružite ispečene kotlete pa sve zajedno ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva.
  6. Pecite oko 20 minuta.
     

 | Author: Promo foto: Promo


Savjet: Kotlete možete poslužiti uz povrće s maslacem i čašu ohlađenog Staropramen piva.

Kako to izgleda u kuhinji, pogledajte OVDJE!

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.