Recepti 11. siječnja 2018.

Sočno i bez greške: Pileća prsa iz pećnice

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pileća prsa s tek tri sastojka bit će sočna i aromatična te će se odlično složiti uz baš svaki prilog.

Vjerojatno ste, baš poput nas, isprobali nebrojeno mnogo recepata koji obećavaju najsočnija pileća prsa. Ponekad smo u tom naumu uspjeli, ponekad se razočarali, a onda smo pronašli idealan recept pomoću kojeg piletina uspijeva baš uvijek.

 

Možda vas zanima... Piletina u jogurtu i začinima - Spicyjeva azijska pustolovina Kolumne

 

Pileca prsa | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Sve što vam treba su dva komada pilećih prsa, dvije žlice maslaca, jedan limun, sol i papar. Pileća prsa možete začiniti i dodatnim začinima po želji pa ih staviti u posudu za pečenje.

Začinite ih soli i većom količinom papra, a zatim naribajte koricu limuna koji ste najprije dobro oprali. Dvije žlice maslaca podijelite na površinu dva komada piletine, pa sve zajedno ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva. Piletinu pecite oko 20 minuta, premažite je umakom od maslaca s dna posude, a prije posluživanje pustite da meso odmori barem desetak minuta.

 

Možda vas zanima... Ručak za odlikaše: Piletina s limunom Recepti

 

Ovako pripremljena piletina odlično će se složiti uz baš svaku vrstu rižota, a narežete li je na veće komade, svakako je dodajte tjestenini u omiljenom umaku. Za zdravije varijante birajte dodatke poput kus kusa, prosa, bulgura ili pak jednostavnog pečenog ili kuhanog povrća.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.