Recepti 27. kolovoza 2015.

Souffle s tikvicama

Tikvice souffle
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pjenast i jednostavan nabujak s tikvicama

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 462

Potrebno vam je

  • 1.50 žlica maslac, slani
  • 4 kom tikvice, zelene
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.30 šalica ulje maslinovo
  • 8 kom jaje kokošje
  • 300 g parmezan
  • 10 grančica svježi timijan

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 160°C. Namastite 6 kalupa za souffle s maslacem.
  2. Tikvice naribajte, a luk i češnjak sitno nasjeckajte.
  3. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte luk, češnjak i tikvice oko 12 min da omekšaju.
  4. Ocijedite pirjanu smjesu u cjedilu i pomoću kuhače istisnite što je moguće više tekućine.
  5. Razbijte jaja pa razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite ručno ili s mikserom do čvrste pjene.
  6. Žumanjke istucite kremasto pa umiješajte naribani parmezan i timijan.
  7. Dodajte smjesu s tikvicama pa izmiješajte, a zatim pažljivo umiješajte bjelanjke da se dobije jednolična smjesa.
  8. Raspodijelite smjesu ravnomjerno u 6 kalupa i pecite 30 min u zagrijanoj pećnici, dok očvrsne, napuhne se i poprimi zlatno smeđu boju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.