gastro postao
Pjenast i jednostavan nabujak s tikvicama
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 462
Potrebno vam je
- 1.50 žlica maslac, slani
- 4 kom tikvice, zelene
- 2 režanj češnjak
- 1 kom luk ,crveni
- 0.30 šalica ulje maslinovo
- 8 kom jaje kokošje
- 300 g parmezan
- 10 grančica svježi timijan
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 160°C. Namastite 6 kalupa za souffle s maslacem.
- Tikvice naribajte, a luk i češnjak sitno nasjeckajte.
- U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte luk, češnjak i tikvice oko 12 min da omekšaju.
- Ocijedite pirjanu smjesu u cjedilu i pomoću kuhače istisnite što je moguće više tekućine.
- Razbijte jaja pa razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite ručno ili s mikserom do čvrste pjene.
- Žumanjke istucite kremasto pa umiješajte naribani parmezan i timijan.
- Dodajte smjesu s tikvicama pa izmiješajte, a zatim pažljivo umiješajte bjelanjke da se dobije jednolična smjesa.
- Raspodijelite smjesu ravnomjerno u 6 kalupa i pecite 30 min u zagrijanoj pećnici, dok očvrsne, napuhne se i poprimi zlatno smeđu boju.