Recepti 07. kolovoza 2015.

Špageti amatriciana

spageti amatriciana
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Rajčice, panceta i špageti uvijek su brza i ukusna kombinacija za sve ljubitelje tjestenine

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 886

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 60 g panceta
  • 60 g luk ,crveni
  • 400 g pelati
  • 250 g špageti
  • 60 g parmezan
  • papar

Priprema

  1. Zagrijte maslinovo ulje u većoj tavi na srednjoj vatri.
  2. Dodajte nasjeckan luk i pancetu narezanu na komadiće pa pirjajte dok se karameliziraju.
  3. U veliki lonac stavite grijati veću količinu vode i posolite.
  4. U tavu dodajte pola količine umaka od rajčice i promiješajte.
  5. Kada voda zakuha, dodajte špagete i kuhajte prema uputama na pakiranju pa procijedite.
  6. Dodajte ostatak rajčica u tavu i nastavite kuhati uz povremeno miješanje.
  7. Kada je tjestenina kuhana i procijeđena, dodajte je u tavu i kuhajte još oko 30 sekundi.
  8. Maknite s vatre, dodajte parmezan i začinite paprom. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.