gastro postao
Rajčice, panceta i špageti uvijek su brza i ukusna kombinacija za sve ljubitelje tjestenine
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 886
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 60 g panceta
- 60 g luk ,crveni
- 400 g pelati
- 250 g špageti
- 60 g parmezan
- papar
Priprema
- Zagrijte maslinovo ulje u većoj tavi na srednjoj vatri.
- Dodajte nasjeckan luk i pancetu narezanu na komadiće pa pirjajte dok se karameliziraju.
- U veliki lonac stavite grijati veću količinu vode i posolite.
- U tavu dodajte pola količine umaka od rajčice i promiješajte.
- Kada voda zakuha, dodajte špagete i kuhajte prema uputama na pakiranju pa procijedite.
- Dodajte ostatak rajčica u tavu i nastavite kuhati uz povremeno miješanje.
- Kada je tjestenina kuhana i procijeđena, dodajte je u tavu i kuhajte još oko 30 sekundi.
- Maknite s vatre, dodajte parmezan i začinite paprom.