gastro postao
Najjednostavnija priprema vrhunskog talijanskog specijaliteta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 621
Potrebno vam je
- 300 g tjestenina s jajima
- 150 g slanina suha, masna
- 3 kom jaje kokošje
- 50 g parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju da bude al dente. Ocijedite ju tik pred miješanje sa slaninom (da ostane vruća).
- U tavi popržite slaninu narezanu na tanje trakice, u međuvremenu izmutite jaja vilicom, posolite ih i popaprite.
- Ocijedite tjesteninu i dodajte ju u tavu s preprženom slaninom netom skinutu s vatre, prelijte ju izmućenim jajima. Dobro promiješajte.
- Tjesteninu posipajte svježe naribanim parmezanom i poslužite toplo.