Recepti 12. siječnja 2023.

Špageti, povrće i malo sira dovoljni su za savršen ručak

Špageti s povrćem
Špageti s povrćem - jelo od tisuću kombinacija foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz izbor povrća za ovo jelo, koji zbilja možeš prilagoditi svome ukusu, važno je imati na umu vrijeme kuhanja povrća kako bi ovo jelo svaki put ispalo savršeno

Planiraš li pripremiti pastu alle verdure evo nekoliko važnih činjenica - ne postoji samo jedan način kuhanja tjestenine s povrćem i pri tome ne mislimo samo na izbor povrća. Primjerice, važna je i veličina povrća i vrijeme kuhanja.

Ako želiš da ti prioritet bude na tome da povrće bude hrskavo, nareži ga na krupnije komade ili smanji vrijeme kuhanja na minimum. Ako bi radije da sve više sliči na umak, da okusi povrća više prodiru u tjesteninu ili želiš da se svidi i maloj djeci, povrće dulje kuhaj te ga usitni. Isto vrijedi i za rajčicu – dodaj je na kraju kuhanja ako želiš da jelo zadrži malo kiselosti, osim ako biraš cherry rajčice koje su same po sebi dosta slatke.

 

Makaroni sa sirom Možda vas zanima... Zapečena tjestenina sa sirom slavnog chefa Recepti

 

Ako želiš, pak, da sve bude posebno slatko, dodaj bilo koju vrstu rajčice nakon poširanja luka i pusti da se smanji dok ne postane slatkastog okusa. Zatim dodaj ostatak povrća. Ako nemaš povrće iz našeg recepta, možeš ga zamijeniti drugim po svom ukusu. Samo imaj na umu da je tvoj odabir dobra kombinacija i koliko se dugo trebaju kuhati da budu al dente.

osvježavajući komorač | Author: Stockfood Špageti s povrćem - jelo koje prija u svako godišnje doba foto: Stockfood

Špageti s povrćem

Sastojci (za 4 osobe):

  • 250 g brokule
  • 250 g cvjetače
  • 200 g mrkve
  • 150 g kukuruza (iz konzerve)
  • 400 g špageta
  • 200 ml povrtnog temeljca
  • ½ vezica bosiljka
  • 40 g parmezana
  • 1 žlica maslaca
  • sol i papar

 

Možda vas zanima... Gordon Ramsay otkriva tajnu savršeno kuhane tjestenine Špajza

 

Priprema:

  1. Brokulu i cvjetaču očisti, operi i razdijeli na komade. Mrkvu oguli, očisti i nareži na trake. Kukuruz dobro ocijedi.
  2. Špagete skuhaj al dente. Brokulu i cvjetaču kuhaj 3 minute u posoljenoj uzavreloj vodi, procijedi, ohladi pod mlazom hladne vode i ocijedi do kraja.
  3. Mrkvu narezanu na trakice pirjaj 3 minute na zagrijanom maslacu. Dodaj brokulu, cvjetaču i kukuruz te ih zalij temeljcem. Povrće pirjaj 5 minuta.
  4. Bosiljak operi, osuši i sitno nasjeckaj. Parmezan krupnije naribaj. Špagete dobro ocijedi i pomiješaj s povrćem i bosiljkom. Obilno popapri i pospi ribanim parmezanom.

 

Tjestenina s pečenim češnjakom Možda vas zanima... Jednostavna i ukusna pašta s pečenim češnjakom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.