gastro postao
Zdravo predjelo od artičoka s špagetima prema receptu Veljka Barbierija
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1392
Potrebno vam je
- 6 kom artičoka (listovi i srce)
- 1 kom limun
- 50 g maslac, slani
- 1 čaša vino bijelo
- 1 čaša vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 1 vezica peršin, list
- 1 grančica komorač, list
- 1 čaša ulje maslinovo
- 1 prstohvat sol
- 100 g grana padano
- papar
- svježe mljeveni papar
- 100 g tvrdi sir
- 400 g špageti
Priprema
- Listove artičoka prokuhamo u posoljenoj vodi sa sokom jednog limuna.
- Dokuhane, propirjamo ih na maslacu, podlijevajući bijelim vinom dok ne omekšaju. Pospemo sjeckanim peršinom i komoračem, posolimo, popaprimo i time prelijemo špagete, koje potom zauljimo maslinovim uljem i pospemo ribanim sirom.
Zdravo predjelo od artičoka s špagetima prema receptu Veljka Barbierija
Izvor 'Kuharski kanconijer - gurmanska sjećanja Mediterana', Veljko Barbieri