gastro postao
Jelo koje špagetima daje sasvim novu kulinarsku dimenziju
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 675
Potrebno vam je
- 160 g špageti
- 2 režanj češnjak
- 1 kom čili papričica
- 1 žlica peršin, list
- 8 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Priprema
- Stavite kuhati vodu za špagete.
- Očistite češnjak i nasjeckajte ga na sitno.
- Nasjeckajte peršin.
- Očistite peperoncino od koštica. Koštice ne koristite jer su previše ljute. Isjeckajte papričicu na sitno.
- Na jako laganoj vatri zagrijte na tavi osam žlica maslinovog ulja. Zagrijavajte ga, ali ne smije doći do točke vrelišta. Bitno je samo da je toplo. Ovo možete postići i držanjem tave u zraku sedam, osam centimetara iznad vatre.
- Dodajte zagrijanom maslinovom ulju nasjeckani češnjak i peperoncino (čili papričicu).
- Miješajte oko minutu na laganoj vatri. Ugasite vatru i ostavi sa strane neka se malo marinira, zatim dodajte peršin i sve dobro pomiješajte.
- Stavite kuhati špagete u dobro posoljenu vrelu vodu.Špageti moraju biti kuhani "al dente".
- Dodajte pola dl vode u kojoj su se kuhali špageti u maslinovo ulje s češnjakom, peperoncinom (čili papričicom) i peršinom.
- Dodajte špagete i sve dobro promiješajte. Ako nije dovoljno slano dodajte još malo soli. Poslužite vruće.
Izvor Zdrava Krava