gastro postao
Pirjajte račiće s marinadom, tikvice pomiješajte s kuhanom tjesteninom i - uživajte!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 777
Potrebno vam je
- 4 režanj češnjak
- 1 kom đumbir,svježi
- 8 žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 mala žlica mljevena kurkuma
- 1 mala žlica soja umak
- 400 g tikvice, zelene
- 400 g špageti
- 1 žlica korijander
- 400 g račići
Priprema
- Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Đumbir ogulite i sitno naribajte. Račiće izvadite i z oklopa, isperite hladnom vodom i osušite. Češnjak, đumbir i račiće pomiješajte s 4 žlice maslinova ulja i začinite solju, crvenim paprom, kurkumom i sojinim umakom. Pokriveno marinirajte 1 sat u hladnjaku.
- Zakuhajte 5 l vode za špagete. Tikvice operite, očistite i narežite na tanke štapiće ili naribajte. Račiće pirjajte s marinadom u teflonskoj tavi na srednjoj vatri oko 8 minuta.
- Posolite vodu za tjesteninu i skuhajte špagete prema uputi na omotu da ostanu "al dente". Ocijedite ih i vratite u lonac. Pomiješajte tikvice s preostalim maslinovim uljem i ostavite ih pokrivene na još toploj ploči štednjaka. Stavite ih na tanjure, a preko njih račiće.
Pirjajte račiće s marinadom, tikvice pomiješajte s kuhanom tjesteninom i - uživajte!
Izvor "Čarolija tikvica i bundeva"