gastro postao
Pirjajte začinjenu sabljarku, pomiješajte sa špagetima i poslužite
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 892
Potrebno vam je
- 200 g sabljarka
- 3 režanj češnjak
- crvena paprika
- 1 žlica peršin, list
- 2 kom lovorov list
- 100 g sok od rajčice (konzerv. slani)
- 1 dl vino bijelo
- 0.50 mala žlica origano
- 1 žlica ulje maslinovo
- 400 g špageti
- sol
Priprema
- Narezati sabljarku na kockice.
- Prepržiti na ulju češnjak, na to staviti kockice ribe, pa posipati peršinom i papričicom, te posoliti.
- Zaliti vinom, a kad malo ispari dodati umak od rajčica, lovor i origano, pa pirjati na laganoj vatri desetak minuta.
- Skuhati špagete u puno slane vode. Ne smiju biti sasvim mekani. Procijediti ih i pomiješati s umakom.