Recepti 13. listopada 2014.

Špageti sa sabljarkom

gastro postao gastro.24sata.hr
Pirjajte začinjenu sabljarku, pomiješajte sa špagetima i poslužite

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 892

Potrebno vam je

  • 200 g sabljarka
  • 3 režanj češnjak
  • crvena paprika
  • 1 žlica peršin, list
  • 2 kom lovorov list
  • 100 g sok od rajčice (konzerv. slani)
  • 1 dl vino bijelo
  • 0.50 mala žlica origano
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 400 g špageti
  • sol

Priprema

  1. Narezati sabljarku na kockice.
  2. Prepržiti na ulju češnjak, na to staviti kockice ribe, pa posipati peršinom i papričicom, te posoliti.
  3. Zaliti vinom, a kad malo ispari dodati umak od rajčica, lovor i origano, pa pirjati na laganoj vatri desetak minuta.
  4. Skuhati špagete u puno slane vode. Ne smiju biti sasvim mekani. Procijediti ih i pomiješati s umakom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.