Recepti 03. listopada 2014.

Špageti u umaku od vrhnja

gastro postao gastro.24sata.hr
Šunka, špageti i vrhnje čine osnovu ovog jednostavnog, a izvrsnog jela

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1553

Ostalo

  • 225 g kuhana šunka
  • 240 g špageti
  • 2 šalica brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 0.25 mala žlica paprika u prahu
  • 0.25 šalica parmezan

Umak

  • 60 g maslac, slani
  • 240 ml vrhnje za kuhanje
  • 1 režanj češnjak
  • 250 g parmezan
  • 60 g peršin, list

Priprema

  1. Rastopite maslac pa dodajte vrhnje i pustite da se kuha pet minuta.
  2. Dodajte češnjak i sir te brzo miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Umiješajte peršin. Skuhajte tjesteninu, a dvije minute prije kraja kuhanja u istu vodu dodajte i brokulu.
  3. Ocijedite pa dodajte šunku, umak i mljevenu papriku. Vratite sve u lonac i kratko promiješajte. Pospite parmezanom i poslužite.

Šunka, špageti i vrhnje čine osnovu ovog jednostavnog, a izvrsnog jela

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.