Recepti 13. listopada 2014.

Specijalitet od tune i tjestenine

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte bogati složenac s tunom, tjesteninom, rajčicama i gauda sirom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 508

Potrebno vam je

  • 400 g tuna
  • 300 g tjestenina s jajima
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 4 kom jaje kokošje
  • 4 kriška gouda punomasni
  • 1 mala žlica vlasac ( listovi)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Tjesteninu u posoljenoj vodi kuhajte oko 5 minuta.
  2. U zdjeli umutite jaja pa dodajte ocijeđenu tunu, posolite i popaprite, usitnite vilicom i dobro promiješajte.
  3. Kuhanu tjesteninu ocijedite i premjestite u zdjelu. Dodajte smjesu tune i jaja te dobro promiješajte.
  4. Na nauljeno dno vatrostalne posude složite red rajčica narezanih na ploške, zatim mješavinu tjestenine i tune, onda ponovno ploške rajčice pa mješavinu tjestenine i tune. Pospite sjeckanim vlascem i prekrijte sirom. Pecite na 220°c 20-ak minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.