gastro postao
Isprobajte bogati složenac s tunom, tjesteninom, rajčicama i gauda sirom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 508
Potrebno vam je
- 400 g tuna
- 300 g tjestenina s jajima
- 4 kom rajčica, crvena
- 4 kom jaje kokošje
- 4 kriška gouda punomasni
- 1 mala žlica vlasac ( listovi)
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Tjesteninu u posoljenoj vodi kuhajte oko 5 minuta.
- U zdjeli umutite jaja pa dodajte ocijeđenu tunu, posolite i popaprite, usitnite vilicom i dobro promiješajte.
- Kuhanu tjesteninu ocijedite i premjestite u zdjelu. Dodajte smjesu tune i jaja te dobro promiješajte.
- Na nauljeno dno vatrostalne posude složite red rajčica narezanih na ploške, zatim mješavinu tjestenine i tune, onda ponovno ploške rajčice pa mješavinu tjestenine i tune. Pospite sjeckanim vlascem i prekrijte sirom. Pecite na 220°c 20-ak minuta.
Izvor Skuhatćute