Recepti 10. listopada 2017.

Sporo kuhani složenac od govedine i povrća

Mesni složenac kuhara Emerila Lagassea
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogati složenac s mesom i raznim povrćem prava je gastro gozba

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 412

 

 

 

Potrebno vam je

  • 1000 g govedine
  • 500 g mrkve
  • 500 g krumpira
  • 250 g repe
  • 250 g pastrnjaka
  • 2 glavice luka
  • 1 poriluk
  • 1 žlica pšeničnog brašna
  • 400 g rajčice
  • 1 lovorov list
  • 600 ml goveđeg temeljca
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Narežite meso na kockice i popržite da posmeđi. Izvadite. Dodajte nasjeckano povrće pa pržite pet minuta da omekša. Dodajte brašno i miješajte minutu.
  2. Dodajte 600 ml vode, goveđu kocku, rajčicu, začine i zakuhajte. Prebacite u vatrostalnu posudu pa stavite u pećnicu zagrijanu na 160°c te neka se peče dva sata.

 

Doba

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.