gastro postao
Rebrasti kolač od čokolade, čokoladnog pudinga i mljevenih badema
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 351
Potrebno vam je
- 100 g maslac, slani
- 150 g šećer, kristal
- 10 g vanilin šećer
- sol
- 3 kom jaje kokošje
- 100 g čokolada
- 50 g pšenično brašno, bijelo
- 38 g puding u prahu (okus čokolade)
- 2 mala žlica prašak za pecivo
- 2 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 75 g bademi,mljeveni
- 150 ml čokoladna glazura
Priprema
- Maslac pjenasto izmiješajte mikserom pa dodajte šećer, vanilin šećer i sol. Umiješajte jedno po jaje te dodajte čokoladu. Brašno pomiješajte s praškom za puding i praškom za pecivo te prosijte.
- Mješavinu dodajte smjesi dio po dio miješajući na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte bademe. Tijesto ulijte u kalup za srneći hrbat i pecite 60-ak min na 180°c. Kad se kolač ohladi, premažite ga čokoladnom glazurom i ukrasite bademima.
Izvor Skuhatćute