Recepti 03. listopada 2014.

Srneći hrbat

gastro postao gastro.24sata.hr
Rebrasti kolač od čokolade, čokoladnog pudinga i mljevenih badema

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 351

Potrebno vam je

  • 100 g maslac, slani
  • 150 g šećer, kristal
  • 10 g vanilin šećer
  • sol
  • 3 kom jaje kokošje
  • 100 g čokolada
  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 38 g puding u prahu (okus čokolade)
  • 2 mala žlica prašak za pecivo
  • 2 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 75 g bademi,mljeveni
  • 150 ml čokoladna glazura

Priprema

  1. Maslac pjenasto izmiješajte mikserom pa dodajte šećer, vanilin šećer i sol. Umiješajte jedno po jaje te dodajte čokoladu. Brašno pomiješajte s praškom za puding i praškom za pecivo te prosijte.
  2. Mješavinu dodajte smjesi dio po dio miješajući na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte bademe. Tijesto ulijte u kalup za srneći hrbat i pecite 60-ak min na 180°c. Kad se kolač ohladi, premažite ga čokoladnom glazurom i ukrasite bademima.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.