gastro postao
Nema ljepše stvari od domaće pileće juhe s mekanim griz knedlama.
Lijepe knedle, savršeno oble, prave čvrstoće i okusa, baš onakve kakve je znala u samo minuti umutiti vaša baka. Ove knedle ponos su svake kuharice.
Često vam se događalo da vam se knedle raspadnu jer niste pogodili pravi omjer sastojaka ili ste ih jednostavno u krivo vrijeme ubacili u juhu. Donosimo vam recept za knedle koji će vam ikada trebati. Izdašne i mekane, tope se u ustima. Za prave juholjupce i one koji će to tek postati.
Potrebno vam je:
- 100 g griza
- 1 jaje
- 50 g maslaca
- sol
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
Priprema:
- Dobro izmiješajte griz, maslac, jaje, sol, papar i oraščić. Odmah oblikujte knedle žlicom i stavite ih u vruću vodu koja ne smije kipjeti.
- Ako voda ključa, maknite je s vatre i tek onda stavite knedle unutra. Ako ih odmah ne stavite u vruću vodu, knedle će uvući u sebe vezivo od masnoće i jaja pa će se raspadati. Neka poklopljeno lagano kuha oko 20 minuta, a onda isključite štednjak i ostavite da odstoji desetak minuta.