gastro postao
Erupcija okusa i mirisa iz meke štruce
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 191
Potrebno vam je
- 300 g tijesto za pizzu
- 900 g španjak špinak
- mozzarella
- 2 režanj češnjak
- 150 g kuhana šunka
- ulje maslinovo
- 1 prstohvat sol
- crvena paprika
Priprema
- Odmrznite špinat i iscijedite ga.
- Nasjeckajte češnjak pa ga propirjajte na maslinovu ulju. Dodajte špinat, sol i mljevenu papriku. Pirjajte nekoliko minuta i ohladite.
- Razvucite tijesto na pobrašnjenoj površini. Špinat i šunku rasprostrite preko tijesta ostavljajući sa svake strane oko dva centimetra nenadjevenog tijesta. Na to složite mozzarellu. Zarolajte tijesto i pritisnite krajeve da se dobro zalijepe kako nadjev ne bi iscurio. Poprskajte maslinovim uljem i zarežite dvije linije po širini strombolija.
- Zagrijte pećnicu na 190 celzijevih stupnjeva 20-ak minuta ili dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Ohladite nekoliko minuta, narežite na kriške i poslužite.
Izvor Skuhatćute