Recepti 13. listopada 2014.

Stromboli

gastro postao gastro.24sata.hr
Erupcija okusa i mirisa iz meke štruce

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 191

Potrebno vam je

  • 300 g tijesto za pizzu
  • 900 g španjak špinak
  • mozzarella
  • 2 režanj češnjak
  • 150 g kuhana šunka
  • ulje maslinovo
  • 1 prstohvat sol
  • crvena paprika

Priprema

  1. Odmrznite špinat i iscijedite ga.
  2. Nasjeckajte češnjak pa ga propirjajte na maslinovu ulju. Dodajte špinat, sol i mljevenu papriku. Pirjajte nekoliko minuta i ohladite.
  3. Razvucite tijesto na pobrašnjenoj površini. Špinat i šunku rasprostrite preko tijesta ostavljajući sa svake strane oko dva centimetra nenadjevenog tijesta. Na to složite mozzarellu. Zarolajte tijesto i pritisnite krajeve da se dobro zalijepe kako nadjev ne bi iscurio. Poprskajte maslinovim uljem i zarežite dvije linije po širini strombolija.
  4. Zagrijte pećnicu na 190 celzijevih stupnjeva 20-ak minuta ili dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Ohladite nekoliko minuta, narežite na kriške i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.