gastro postao
Odlična kombinacija pečene šunke, pečenih jaja i pečenog sira
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 149
Potrebno vam je
- 450 g kuhana šunka
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom rajčica, crvena
- 3 kom krumpir, zreli
- 4 kom jaje kokošje
- 60 g gouda punomasni
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 1 žlica maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom mladi luk
Priprema
- Narežite šunku na komade veličine zalogaja. Nasjeckajte luk i stavite u tavu s maslacem. Dodajte i šunku te pržite dok luk ne postane staklast. Maknite s vatre i stavite sa strane.
- Ogulite krumpire i narežite na komadiće. Prepržite ih i kratko ispecite dok ne dobjiu zlatnosmeđu boju. Možete ih peći na žlici ulja u posudi za pečenje na 200°C oko 15 minuta.
- Dok se krumpiri peku, narežite rajčice i očistite sjemenke. Malo ih prepržite te dodajte šunki i luku.
- Ispecite jaja na oko. Kad su krumpiri gotovi, dodajte ih u tavu sa šunkom te začinite solju i paprom. Preko stavite jaja i sir. Stavite u pećnicu samo nekoliko minuta, dok se jaja lagano ne zapeku, pa ukrasite mladim lukom.
Izvor Skuhatćute