Recepti 13. listopada 2014.

Šunka s jajima, rajčicom i sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Odlična kombinacija pečene šunke, pečenih jaja i pečenog sira

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 149

Potrebno vam je

  • 450 g kuhana šunka
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 3 kom krumpir, zreli
  • 4 kom jaje kokošje
  • 60 g gouda punomasni
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 žlica maslac, slani
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom mladi luk

Priprema

  1. Narežite šunku na komade veličine zalogaja. Nasjeckajte luk i stavite u tavu s maslacem. Dodajte i šunku te pržite dok luk ne postane staklast. Maknite s vatre i stavite sa strane.
  2. Ogulite krumpire i narežite na komadiće. Prepržite ih i kratko ispecite dok ne dobjiu zlatnosmeđu boju. Možete ih peći na žlici ulja u posudi za pečenje na 200°C oko 15 minuta.
  3. Dok se krumpiri peku, narežite rajčice i očistite sjemenke. Malo ih prepržite te dodajte šunki i luku.
  4. Ispecite jaja na oko. Kad su krumpiri gotovi, dodajte ih u tavu sa šunkom te začinite solju i paprom. Preko stavite jaja i sir. Stavite u pećnicu samo nekoliko minuta, dok se jaja lagano ne zapeku, pa ukrasite mladim lukom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.