Recepti 13. listopada 2014.

Šunka u kruhu na način Vladimira Šajnovića

gastro postao gastro.24sata.hr
Zamijesite tijesto, ovijte ga oko rolane šunka i zapecite u pećnici

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 512

Potrebno vam je

  • 1500 g kuhana šunka
  • 1000 g glatko brašno
  • 1 mala žlica suhi kvasac
  • 2 dl voda
  • 1 mala žlica sol
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • celer, list
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Stavite kuhati komad rolane šunke u vodu s malo kore celera i pokojim paprom u zrnu. Za to vrijeme zamijesite brzo tijesto za kruh (voda neka bude mlaka).
  2. Neka tijesto bude mekano i gotovo da vam se lijepi za ruke pa ga ostavite da se diže na toplom pod poklopcem pola sata.
  3. Ocijedite kuhanu šunku i ostavite da se hladi pola sata. Razvaljajte tijesto na oštrom brašnu, umotajte šunku u tijesto te je ukrasite listićima i cvjetićima od tijesta koje jednostavno izrežete od tijesta na dasci i nalijepite razmućenim žumanjkom.
  4. Sve premažite žumanjkom i stavite peći na 170°c 45 min.

Zamijesite tijesto, ovijte ga oko rolane šunka i zapecite u pećnici

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.