Recepti 20. ožujka 2023.

Super ideja za Uskrs: Janjeći kare s koricom od badema

Janjeći kare s koricom od badema
Janjeći kare s koricom od badema foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Janjeći kare vrhunski je komad mesa, a ovaj recept - janjeći kare s koricom od badema - doista izvlači najbolje od njega! Svidjet će ti se okus  češnjaka u mrvicama, plus 'drski' trik s desertnim vinom, a sve zaokružuju uistinu posebni krumpirići

Tko može reći ne sočnom janjećem mesu na blagdanskom stolu? Posebno kada je 'obučeno' u hrskavu koru od mrvica i začina s dodatkom slatkih badema.

Bez obzira na to voliš li janjetinu poslužiti s nekim umakom – primjerice, s kremastim umakom od bijelog vina i senfa ili pak s pireom (može i onaj od graška) – u svakom scenariju ovo je meso zvijezda svakog blagdanskog stola, a posebno onog uskrsnog.

 

Možda vas zanima... Video recept: Aromatični janjeći kare s pekarskim krumpirom Recepti

 

Janjeći kare s koricom od badema

Sastojci (za 6 osoba):

  • 400 ml janjeće juhe
  • 1 kg janjećeg karea
  • 100 ml crnog desertnog vina
  • 1 žličica brašna
  • 10 g maslaca
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 luk
  • 1 svežnjić peršina
  • 25 g krušnih mrvica
  • 1 žlica senfa
  • 1 jaje
  • 25 g nasjeckanih badema
  • sol i papar

 

Možda vas zanima... Janjeća juha - krepki ručak koji spušta i najveće minuse Kolumne

 

Priprema:

  1. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Češnjak i luk oljušti pa nasjeckaj. Peršin operi, protresi i nasjeckaj.
  2. Pomiješaj luk, češnjak, peršin, krušne mrvice, senf, jaja i bademe. Posoli i popapri.
  3. Posuši meso pa ga s obje strane zapeci na ulju u posudi za pečenje. Mješavinu za koricu ravnomjerno rasporedi po mesu. Peci u pećnici s koricom oko pola sata.
  4. Meso izvadi i stavi na toplo. Janjeću juhu ulij u posudu za pečenje i kuhaj dok polovica tekućine ne ispari. Dodaj desertno vino pa posoli i popapri.
  5. Pomiješaj brašno i meki maslac te umiješaj u juhu. Janjeći kare posluži s umakom. Odličan prilog ovom jelu je kelj i krumpir u obliku zeca!

 | Author: Shutterstock Janjeći kare s koricom od badema foto: Shutterstock

 

Možda vas zanima... Sočna janjeća rolada sa slaninom i kupusom Kolumne

 

Pečeni zečići od krumpira

Ovaj je prilog odličan uz mnoga jela, posebno ona uskrsna.

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 - 5 krumpira
  • ulje za prženje
  • sol

Priprema:

  1. Operi krumpire, nareži ih na ploške debljine 0,5 cm te pomoću kalupića u obliku zeca izreži oko 20 zečića.
  2. Tako oblikovane krumpire isprži u vrućem ulju. Stavi ih na kuhinjski ubrus da se dobro iscijede i posluži iz glavno jelo.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.