gastro postao
Ideja za nedjeljni ručak nakon kojega nitko neće ostati gladan
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 632
Potrebno vam je
- 1500 g juneći ramstek
- 2 kom luk ,crveni
- 2 kom mrkva, crvena
- 2 kom celer, list
- 1 režanj češnjak
- 0.25 žlica majčina dušica
- 0.25 žlica ružmarin
- 0.25 žlica lovorov list
- 0.25 žlica kadulja
- ulje maslinovo
- morska salata
- svježe mljeveni papar
- senf
Priprema
- Dobro posolite meso krupnom solju i popaprite. Premažite senfom i ostavite da se marinira zamotano u foliju ili poklopljenoj posudi.
- Izvadite junetinu iz hladnjaka 30 minuta prije no što ćete početi pripremati jela. Ugrijte pećnicu na 240°c.
- Operite i narežite povrće. Ogulite češnjak. U lim za pečenje stavite povrće i pospite začinskim biljem pa prelijte maslinovim uljem.
- Namastite uljem i meso pa ga posolite i popaprite. stavite u lim za pečenje s povrćem pa u pećnicu. Odmah smanjite pećnicu na 200°c i pecite sat vremena.
Ideja za nedjeljni ručak nakon kojega nitko neće ostati gladan
Izvor Skuhatćute