Recepti 03. listopada 2014.

Svečani rozbif

Svečani-rozbif
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ideja za nedjeljni ručak nakon kojega nitko neće ostati gladan

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 632

Potrebno vam je

  • 1500 g juneći ramstek
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 2 kom celer, list
  • 1 režanj češnjak
  • 0.25 žlica majčina dušica
  • 0.25 žlica ružmarin
  • 0.25 žlica lovorov list
  • 0.25 žlica kadulja
  • ulje maslinovo
  • morska salata
  • svježe mljeveni papar
  • senf

Priprema

  1. Dobro posolite meso krupnom solju i popaprite. Premažite senfom i ostavite da se marinira zamotano u foliju ili poklopljenoj posudi.
  2. Izvadite junetinu iz hladnjaka 30 minuta prije no što ćete početi pripremati jela. Ugrijte pećnicu na 240°c.
  3. Operite i narežite povrće. Ogulite češnjak. U lim za pečenje stavite povrće i pospite začinskim biljem pa prelijte maslinovim uljem.
  4. Namastite uljem i meso pa ga posolite i popaprite. stavite u lim za pečenje s povrćem pa u pećnicu. Odmah smanjite pećnicu na 200°c i pecite sat vremena.

Ideja za nedjeljni ručak nakon kojega nitko neće ostati gladan

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.