gastro postao
U meso utrljajte marinadu od češnjaka, origana, mediteranskih začina i maslinova ulja te sutradan zapecite meso u pećnici
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1055
Potrebno vam je
- 1500 g svinjetina,srednje masna
- 4 režanj češnjak
- 1 mala žlica origano
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 mala žlica mediteranske trave
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Stavite komad mesa (svinjska plećka bez kosti) u lim za pečenje masnom stranom prema gore. Izbodite vilicom rupe u mesu.
- Pomiješajte zgnječeni češnjak, sol, papar, origano i mediteranske začine pa zalijte maslinovim uljem. Utrljajte mješavinu u meso, prekrijte alu-folijom i ostavite u hladnjaku preko noći.
- Sljedeći dan ugrijte pećnicu na 180°c i pecite dva sata, odnosno ovisno o težini mesa. Oko 20 minuta prije kraja pečenja maknite foliju i pecite do kraja.
Izvor Skuhatćute