Recepti 03. listopada 2014.

Svinjetina na španjolski način

gastro postao gastro.24sata.hr
U meso utrljajte marinadu od češnjaka, origana, mediteranskih začina i maslinova ulja te sutradan zapecite meso u pećnici

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1055

Potrebno vam je

  • 1500 g svinjetina,srednje masna
  • 4 režanj češnjak
  • 1 mala žlica origano
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 mala žlica mediteranske trave
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Stavite komad mesa (svinjska plećka bez kosti) u lim za pečenje masnom stranom prema gore. Izbodite vilicom rupe u mesu.
  2. Pomiješajte zgnječeni češnjak, sol, papar, origano i mediteranske začine pa zalijte maslinovim uljem. Utrljajte mješavinu u meso, prekrijte alu-folijom i ostavite u hladnjaku preko noći.
  3. Sljedeći dan ugrijte pećnicu na 180°c i pecite dva sata, odnosno ovisno o težini mesa. Oko 20 minuta prije kraja pečenja maknite foliju i pecite do kraja.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.