gastro postao
Zapečeni svinjski kotleti s kuhanim grahom, rajčicama i worcester umakom
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 630
Potrebno vam je
- 250 g grah, bijeli
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 600 g svinjetina,srednje masna
- 1 kom luk ,crveni
- 250 ml pivo
- 250 g rajčica, crvena
- 2 mala žlica worchester umak
- 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 0.50 mala žlica mljeveni piment
- senf
- alkoholni ocat
Priprema
- Ocijedite i isperite grah (nakon što je odstajao cileju noć u vodi), stavite u veliku pliću posudu te prelijte hladnom vodom. Poklopite i zakuhajte. Pokupite pjenu s površine pa smanjite vatru, ponovno poklopite te kuhajte na laganoj vatri 45 minuta.
- Zagrijte ulje u dubokoj vatrostalnoj posudi. Dodajte svinjske kotlete i luk te pržite dok kotleti ne potamne. Ulijte pivo (svjetlo ili tamno) i rajčice, a zatim dodajte umak worcester, šećer i piment. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte oko sat vremena.
- Ocijedite grah i dodajte ga kotletima. Dodajte senf, slaninu i ocat te dobro promiješajte. Kuhajte poklopljeno oko sat vremena. Prije posluživanja kušajte i, prema potrebi, dodajte još malo umaka worcestera ili octa ako želite.
Izvor Skuhatćute