Recepti 03. listopada 2014.

Svinjetina s grahom

gastro postao gastro.24sata.hr
Zapečeni svinjski kotleti s kuhanim grahom, rajčicama i worcester umakom

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 630

Potrebno vam je

  • 250 g grah, bijeli
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 600 g svinjetina,srednje masna
  • 1 kom luk ,crveni
  • 250 ml pivo
  • 250 g rajčica, crvena
  • 2 mala žlica worchester umak
  • 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 0.50 mala žlica mljeveni piment
  • senf
  • alkoholni ocat

Priprema

  1. Ocijedite i isperite grah (nakon što je odstajao cileju noć u vodi), stavite u veliku pliću posudu te prelijte hladnom vodom. Poklopite i zakuhajte. Pokupite pjenu s površine pa smanjite vatru, ponovno poklopite te kuhajte na laganoj vatri 45 minuta.
  2. Zagrijte ulje u dubokoj vatrostalnoj posudi. Dodajte svinjske kotlete i luk te pržite dok kotleti ne potamne. Ulijte pivo (svjetlo ili tamno) i rajčice, a zatim dodajte umak worcester, šećer i piment. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte oko sat vremena.
  3. Ocijedite grah i dodajte ga kotletima. Dodajte senf, slaninu i ocat te dobro promiješajte. Kuhajte poklopljeno oko sat vremena. Prije posluživanja kušajte i, prema potrebi, dodajte još malo umaka worcestera ili octa ako želite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.