gastro postao
Svinjetina i krumpir iz pećnice, ali u malo drugačijoj kombinaciji
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 896
Potrebno vam je
- 200 g slanina suha, masna
- 2 kom luk ,crveni
- 600 g svinjetina,srednje masna
- 2 kom jabuka (cijela)
- 2 žlica ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
- 0.50 mala žlica kadulja
- 400 g krumpir, bijeli
- 60 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 žlica maslac, slani
- 300 ml jabučno vino
Priprema
- Narežite slaninu na uske rezance i nasjeckajte luk. Narežite meso (svinjetinu od plećke) i ogulite jabuke, prepolovite ih te izrežite srčiku.
- Zagrijte u posudi žlicu ulja. Na njemu popržite slaninu pa je izvadite. Masnoći od prženja dodajte luk, pirjajte ga oko pet minuta, a potom izvadite. U posudi zagrijte preostalo ulje. Stavljajte male količine mesa i propržite ih. Potom sve meso pržite još pet minuta.
- Dodajte mesu slaninu, luk i jabuke. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem pa pospite kaduljom. Nalijte jabučno vino te poklopljeno pirjajte na slaboj vatri 90 minuta. Ogulite krumpire, narežite i kuhajte 15 minuta. Zagrijte mlijeko i u njemu rastopite maslac. Zgnječite krumpir te umiješajte mlijeko s maslacem. Začinite pa pire-krumpir s mesom zapecite u pećnici na oko pet minuta.
Izvor Skuhatćute