Recepti 03. listopada 2014.

Svinjska koljenica na kineski način

gastro postao gastro.24sata.hr
U vodu u kojoj kuhate svinjsku koljenicu može se dodati povrće poput mrkve, celera i luka. Kad je meso omekšalo i lagano se povlači od kosti, znači da je kuhana.

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 853

Potrebno vam je

  • 2200 g svinjska koljenica 
  • 2 žlica ulje sezamovo
  • 800 g đumbir, korijen
  • 1 kom češnjak
  • 4 šalica vinski ocat
  • 1 žlica soja umak

Priprema

  1. Stavite narezanu svinjetinu u lonac, pokrijte vodom, zakuhajte, maknite s vatre, ocijedite i isperite hladnom vodom.
  2. U velikoj posudi zagrijte sezamovo ulje, dodajte narezani đumbir i pržite ga dok ne bude mirisan. Dodajte češnjak i pržite ga. Ulijte ocat i zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte oko pola sata.
  3. Dodajte svinjsku koljenicu, zakuhajte, smanjite vatru pa kuhajte od sat i pol do dva sata ili dok ne omekša. Začinite prema želji.

U vodu u kojoj kuhate svinjsku koljenicu može se dodati povrće poput mrkve, celera i luka. Kad je meso omekšalo i lagano se povlači od kosti, znači da je kuhana.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.