gastro postao
U vodu u kojoj kuhate svinjsku koljenicu može se dodati povrće poput mrkve, celera i luka. Kad je meso omekšalo i lagano se povlači od kosti, znači da je kuhana.
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 853
Potrebno vam je
- 2200 g svinjska koljenica
- 2 žlica ulje sezamovo
- 800 g đumbir, korijen
- 1 kom češnjak
- 4 šalica vinski ocat
- 1 žlica soja umak
Priprema
- Stavite narezanu svinjetinu u lonac, pokrijte vodom, zakuhajte, maknite s vatre, ocijedite i isperite hladnom vodom.
- U velikoj posudi zagrijte sezamovo ulje, dodajte narezani đumbir i pržite ga dok ne bude mirisan. Dodajte češnjak i pržite ga. Ulijte ocat i zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte oko pola sata.
- Dodajte svinjsku koljenicu, zakuhajte, smanjite vatru pa kuhajte od sat i pol do dva sata ili dok ne omekša. Začinite prema želji.
U vodu u kojoj kuhate svinjsku koljenicu može se dodati povrće poput mrkve, celera i luka. Kad je meso omekšalo i lagano se povlači od kosti, znači da je kuhana.
Izvor Skuhatćute