Recepti 29. kolovoza 2016.

Odložite pribor i navalite. Slasna svinjska rebarca

Rebarca iliti rebrica
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Rebrica pecite u pećnici, premažite umakom i još malo pecite na roštilju

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 160

Potrebno vam je

  • 100 g svinjska rebrica
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 žlica mast svinjska, nesoljena
  • 2 žlica rajčica ( ketchup)
  • 1 žlica alkoholni ocat
  • 0.50 kom limun
  • 2 žlica senf
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 1 žlica list bosiljka
  • 1 kom čili papričica
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Nasjeckan luk propržite na masti.
  2. Kečap pomiješajte s malo vode i začinskim dodacima te dodajte preprženom luku, poklopite i lagano kuhajte tridesetak minuta, po potrebi dodajte malo vode.
  3. Svinjska rebarca posolite, popaprite i zapecite ih u pećnici također tridesetak minuta.
  4. Izvadite iz pećnice, premažite ih pripremljenim umakom i stavite na vruć roštilj. Pecite dok ne omekšaju, uz povremeno premazivanje ostatkom umaka.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.