Recepti 13. listopada 2014.

Svinjski kare punjen špinatom i jajima

gastro postao gastro.24sata.hr
Idealno jelo za poslužiti nedjeljom na obiteljskom ručku

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 393

Potrebno vam je

  • 1500 g svinjski kare
  • 5 kom jaje kokošje
  • 1000 g špinat
  • 1 dl ulje suncokretovo
  • 50 g maslac, slani
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Svinjski kare odvojite od kosti, a prorezivanjem po duljini načinite veliki četvrtasti odrezak. Istucite ga batićem, posolite i popaprite.
  2. Jaja skuhana na tvrdo narežite na četvrtine. Posebno u slanoj vodi skuhajte špinat, ocijedite ga, isjeckajte i kratko prepržite na maslacu. Posolite, popaprite i pospite sitno nasjeckanim češnjakom.
  3. Po odresku stavite popržen špinat, a po njemu, sredinom odreska, poredajte narezana jaja. Zavite u roladu, zavežite konopcem i stavite u lim za pečenje.
  4. Odrezak prelijte uljem, okolo poredajte kosti ostale od karea, sve prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva uz povremeno prelijevanje masnoćom od pečenja.

Idealno jelo za poslužiti nedjeljom na obiteljskom ručku

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.