gastro postao
Idealno jelo za poslužiti nedjeljom na obiteljskom ručku
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 393
Potrebno vam je
- 1500 g svinjski kare
- 5 kom jaje kokošje
- 1000 g špinat
- 1 dl ulje suncokretovo
- 50 g maslac, slani
- 2 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Svinjski kare odvojite od kosti, a prorezivanjem po duljini načinite veliki četvrtasti odrezak. Istucite ga batićem, posolite i popaprite.
- Jaja skuhana na tvrdo narežite na četvrtine. Posebno u slanoj vodi skuhajte špinat, ocijedite ga, isjeckajte i kratko prepržite na maslacu. Posolite, popaprite i pospite sitno nasjeckanim češnjakom.
- Po odresku stavite popržen špinat, a po njemu, sredinom odreska, poredajte narezana jaja. Zavite u roladu, zavežite konopcem i stavite u lim za pečenje.
- Odrezak prelijte uljem, okolo poredajte kosti ostale od karea, sve prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva uz povremeno prelijevanje masnoćom od pečenja.
Idealno jelo za poslužiti nedjeljom na obiteljskom ručku