Recepti 03. listopada 2014.

Svinjski medaljoni s paprikama

gastro postao gastro.24sata.hr
Okus koji meso dobije kuhajući se s paprikama, bosiljkom i maslinama zavest će vas već na prvi zalogaj

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1118

Potrebno vam je

  • 340 g riža, polirana (ili brašno )
  • 600 ml voda
  • 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 340 g svinjetina,srednje masna
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 režanj češnjak
  • 90 ml sok od naranče (prirod. svježi)
  • 3 žlica aceto balsamico
  • 30 g masline, crne
  • 30 g list bosiljka
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Stavite rižu u kipuću vodu. Ponovno zakuhajte i smanjite vatru. Poklopite i kuhajte 15 minuta. U međuvremenu ogulite naranče i narežite ih poprijeko na kriške debljine 1 cm. Naslažite tri ili četiri komada pa ih razrežite na četvrtine.
  2. Na jačoj vatri ugrijte ulje u tavi i popržite svinjske medaljone dvije-tri minute sa svake strane. Izvadite i stavite na toplo.
  3. Smanjite vatru na umjerenu pa dodajte luk, paprike, mrkvu i češnjak. Poklopite i pržite uz često miješanje oko pet minuta. Dodajte dvije žlice vode pa narančin sok i ocat. Dobro promiješajte pa prekrijte i kuhajte tri-četiri minute. Vratite svinjetinu u tavu, dodajte masline, kriške naranči i njihov sok te bosiljak. Poslužite s kuhanom rižom.

Okus koji meso dobije kuhajući se s paprikama, bosiljkom i maslinama zavest će vas već na prvi zalogaj

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.