gastro postao
Okus koji meso dobije kuhajući se s paprikama, bosiljkom i maslinama zavest će vas već na prvi zalogaj
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1118
Potrebno vam je
- 340 g riža, polirana (ili brašno )
- 600 ml voda
- 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 340 g svinjetina,srednje masna
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 režanj češnjak
- 90 ml sok od naranče (prirod. svježi)
- 3 žlica aceto balsamico
- 30 g masline, crne
- 30 g list bosiljka
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Stavite rižu u kipuću vodu. Ponovno zakuhajte i smanjite vatru. Poklopite i kuhajte 15 minuta. U međuvremenu ogulite naranče i narežite ih poprijeko na kriške debljine 1 cm. Naslažite tri ili četiri komada pa ih razrežite na četvrtine.
- Na jačoj vatri ugrijte ulje u tavi i popržite svinjske medaljone dvije-tri minute sa svake strane. Izvadite i stavite na toplo.
- Smanjite vatru na umjerenu pa dodajte luk, paprike, mrkvu i češnjak. Poklopite i pržite uz često miješanje oko pet minuta. Dodajte dvije žlice vode pa narančin sok i ocat. Dobro promiješajte pa prekrijte i kuhajte tri-četiri minute. Vratite svinjetinu u tavu, dodajte masline, kriške naranči i njihov sok te bosiljak. Poslužite s kuhanom rižom.
Okus koji meso dobije kuhajući se s paprikama, bosiljkom i maslinama zavest će vas već na prvi zalogaj
Izvor Skuhatćute