Recepti 03. listopada 2014.

Svježa svinjska koljenica s kiselim kupusom

gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhate li koljenicu prije nego ju zapečete u pećnici, bit će mnogo sočnija i mekša

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 33

Potrebno vam je

  • 1 kom svinjska koljenica 
  • 1 žlica sol
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 10 list lovorov list
  • 800 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • papar u zrnu

Priprema

  1. Sol i šećer pomiješajte sa žlicom vode. Koljenicu zarežite tri puta po dužini, natrljajte pripremljenom mješavinom te obložite paprom u zrnu i lovorom. Ostavite da pokrivena stoji 2-3 dana na hladnome mjestu.
  2. Nakon toga koljenicu sa začinima stavite u hladnu vodu i kuhajte 1 sat. Izvadite je i pecite na 220°c oko 30 min, dok ne porumeni.
  3. Kupus operite i kuhajte ga u vodi u kojoj se kuhala koljenica dok ne omekša. Potom ga ocijedite, stavite na zagrijani pladanj i prelijte masnoćom od pečene koljenice.

Kuhate li koljenicu prije nego ju zapečete u pećnici, bit će mnogo sočnija i mekša

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.