gastro postao
Kuhate li koljenicu prije nego ju zapečete u pećnici, bit će mnogo sočnija i mekša
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 33
Potrebno vam je
- 1 kom svinjska koljenica
- 1 žlica sol
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 10 list lovorov list
- 800 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- papar u zrnu
Priprema
- Sol i šećer pomiješajte sa žlicom vode. Koljenicu zarežite tri puta po dužini, natrljajte pripremljenom mješavinom te obložite paprom u zrnu i lovorom. Ostavite da pokrivena stoji 2-3 dana na hladnome mjestu.
- Nakon toga koljenicu sa začinima stavite u hladnu vodu i kuhajte 1 sat. Izvadite je i pecite na 220°c oko 30 min, dok ne porumeni.
- Kupus operite i kuhajte ga u vodi u kojoj se kuhala koljenica dok ne omekša. Potom ga ocijedite, stavite na zagrijani pladanj i prelijte masnoćom od pečene koljenice.
Kuhate li koljenicu prije nego ju zapečete u pećnici, bit će mnogo sočnija i mekša
Izvor Skuhatćute