gastro postao
Meksička poslastica s iznimno mekanim komadima svinjetine
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1422
Meso
- 500 g svinjetina, mršava
Marinada
- 4 žlica senf
- 1 žlica worchester umak
- 4 žlica ulje suncokretovo
- 1 mala žlica čili u prahu
Tortilje
- 12 kom tortilja
- 3 šalica salata, zelena
- 1 šalica domaća šalša
- 1 šalica mesni temeljac
Priprema
- Pomiješajte sastojke za marinadu i stavite meso. Ostavite tri sata ili preko noći. Dodajte mesni temeljac tako da pokrije meso i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekša (oko tri sata).
- Zagrijte veliku tavu na srednjoj vatri. Stavite dvije tortille u tavu i grijte je po pola minute sa svake strane. Nadjenite ih mesom, zelenom salatom i šalšom.
Izvor Skuhatćute