Recepti 13. listopada 2014.

Tagliolini sa školjkama, kaparima i koromačem

Tagliolini sa školjkama, kaparima i koromačem
gastro postao gastro.24sata.hr
U pripremi školjaka budite vrlo oprezni - birajte isključivo svježe školjke, a one koje se ne otvore u prvom zagrijavanju, izvadite iz lonca

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 896

Potrebno vam je

  • 800 g tjestenina s jajima
  • 600 g vongola
  • 1 žlica kapari
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 režanj češnjak
  • 4 dl riblji temeljac
  • 2 dl vino bijelo
  • 1 list komorač, list

Priprema

  1. Taglioline skuhajte u malo slane vode i dvije žlice maslinova ulja.
  2. Na mlakom maslinovu ulju kratko pirjajte protisnuti ili sitno sjeckani češnjak. Dodajte svježe i zatvorene školjke te kratko pržite. Podlijevajte ribljim temeljcem koji ste prije skuhali od glava kozica ili neke druge ribe i korjenastog povrća, procijedili i spremili.
  3. Školjke dobro promiješajte ili protresite u zdjeli da ih ulje oblije i zagrije. Kratko kuhajte dok se školjke ne otvore. Podlijete s malo bijelog vina.
  4. Dodajte napola kuhano tijesto. Dok se bude dovršavalo, “popit” će umak od temeljaca, vina i školjki.
  5. Prije kraja pospite sjeckanim listićima koromača i kaparima. Poklopite te dobro protresite.

U pripremi školjaka budite vrlo oprezni - birajte isključivo svježe školjke, a one koje se ne otvore u prvom zagrijavanju, izvadite iz lonca

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.