Recepti 13. listopada 2014.

Talijanska salata s patlidžanima

Talijanska salata s patlidžanima
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite patlidžane na ovaj način i okusite cijelo bogatstvo talijanske kuhinje

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 22

Potrebno vam je

  • 1 kom patlidžan
  • 0.25 šalica ulje suncokretovo
  • 2 režanj češnjak
  • 3 žlica vinski ocat
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica peršin, list
  • 1 mala žlica bosiljak, vezica
  • 1 mala žlica kopar
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom luk ,crveni

Priprema

  1. Patlidžan narezan na kockice dinstamo na ulju dok ne postane zlatan i omekša. Potom ga izvadimo I stavimo u cjedilo.
  2. U međuvremenu izmiksamo češnjak s uljem, octom, peršinom, začinima i začinskim biljkama. Patlidžan stavimo u posudu za salatu i polijemo umakom te dobro promiješamo.
  3. Paprike pečemo na ploči dok ne pocrne, zatim ih ogulimo te isperemo hladnom vodom. Oprane paprike prerežemo na pola, izvadimo im sjemenke i narežemo ih na veće komade. Pospemo patlidžan paprikom i lukom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.