gastro postao
Pripremite patlidžane na ovaj način i okusite cijelo bogatstvo talijanske kuhinje
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 22
Potrebno vam je
- 1 kom patlidžan
- 0.25 šalica ulje suncokretovo
- 2 režanj češnjak
- 3 žlica vinski ocat
- 4 žlica ulje maslinovo
- 1 mala žlica peršin, list
- 1 mala žlica bosiljak, vezica
- 1 mala žlica kopar
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom luk ,crveni
Priprema
- Patlidžan narezan na kockice dinstamo na ulju dok ne postane zlatan i omekša. Potom ga izvadimo I stavimo u cjedilo.
- U međuvremenu izmiksamo češnjak s uljem, octom, peršinom, začinima i začinskim biljkama. Patlidžan stavimo u posudu za salatu i polijemo umakom te dobro promiješamo.
- Paprike pečemo na ploči dok ne pocrne, zatim ih ogulimo te isperemo hladnom vodom. Oprane paprike prerežemo na pola, izvadimo im sjemenke i narežemo ih na veće komade. Pospemo patlidžan paprikom i lukom.