Recepti 03. listopada 2014.

Talijanski desert

gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija poznatih cannola s finom slatkom kremom posipanih čokoladom, kandiranim voćem ili drugim ukrasima...

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 9

Tijesto

  • 3 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.25 šalica šećer, kristal
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 3 žlica maslac, neslani
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 žlica vinski ocat
  • 2 žlica voda
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • ulje, biljno

Krema

  • 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 prstohvat sol
  • 2 mala žlica ekstrakt vanilije

Priprema

  1. Za tijesto prosijte brašno, šećer, cimet i sol. Dodajte komadiće masti, umiješajte jaja pa dodajte ocat i vodu.
  2. Za tijesto prosijte brašno, šećer, cimet i sol. Dodajte komadiće masti, umiješajte jaja pa dodajte ocat i vodu.
  3. Razvaljajte tijesto što tanje, izrežite što više krugova, omotajte ih oko kalupa, premažite krajeve tijesta lagano istučenim bjelanjkom i učvrstite.
  4. Pecite cannole oko tri-četiri minute u ulju koje ste zagrijali na 180°c. Ocijedite ih, ohladite i izvadite kalupe.
  5. Za kremu zakuhajte mlijeko i 1/4 šalice šećera. žumanjke istucite u zdjeli sa solju i preostalim šećerom.
  6. Prosijte brašno po jajima i sve istucite. Kad mlijeko zakuha, umiješajte trećinu u smjesu s jajima pa postupno umiješajte smjesu s jajima u posudu s mlijekom. Ne smijete odjedanput dodati jaja u vruće mlijeko jer će se zgrušati.
  7. Vratite posudu na vatru pa opet zakuhajte stalno miješajući. Smjesa se mora zgusnuti. Nakon minute maknite je s vatre te umiješajte vaniliju i cimet. Pokrijte kremu plastičnom folijom i držite u hladnjaku dva sata.
  8. Nadjenite cijevi tek sat vremena prije posluživanja. Ukrasite krajeve cannola prema želji, npr. čokoladom, kandiranim voćem, bombonima, pistacijama...
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.