gastro postao
Kombinacija poznatih cannola s finom slatkom kremom posipanih čokoladom, kandiranim voćem ili drugim ukrasima...
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 9
Tijesto
- 3 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.25 šalica šećer, kristal
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 3 žlica maslac, neslani
- 2 kom jaje kokošje
- 2 žlica vinski ocat
- 2 žlica voda
- 1 kom bjelanjak kokošji
- ulje, biljno
Krema
- 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 prstohvat sol
- 2 mala žlica ekstrakt vanilije
Priprema
- Za tijesto prosijte brašno, šećer, cimet i sol. Dodajte komadiće masti, umiješajte jaja pa dodajte ocat i vodu.
- Za tijesto prosijte brašno, šećer, cimet i sol. Dodajte komadiće masti, umiješajte jaja pa dodajte ocat i vodu.
- Razvaljajte tijesto što tanje, izrežite što više krugova, omotajte ih oko kalupa, premažite krajeve tijesta lagano istučenim bjelanjkom i učvrstite.
- Pecite cannole oko tri-četiri minute u ulju koje ste zagrijali na 180°c. Ocijedite ih, ohladite i izvadite kalupe.
- Za kremu zakuhajte mlijeko i 1/4 šalice šećera. žumanjke istucite u zdjeli sa solju i preostalim šećerom.
- Prosijte brašno po jajima i sve istucite. Kad mlijeko zakuha, umiješajte trećinu u smjesu s jajima pa postupno umiješajte smjesu s jajima u posudu s mlijekom. Ne smijete odjedanput dodati jaja u vruće mlijeko jer će se zgrušati.
- Vratite posudu na vatru pa opet zakuhajte stalno miješajući. Smjesa se mora zgusnuti. Nakon minute maknite je s vatre te umiješajte vaniliju i cimet. Pokrijte kremu plastičnom folijom i držite u hladnjaku dva sata.
- Nadjenite cijevi tek sat vremena prije posluživanja. Ukrasite krajeve cannola prema želji, npr. čokoladom, kandiranim voćem, bombonima, pistacijama...