gastro postao
Za gulaš birajte mekane kobasice, primjerice kranjske, kojima se meso može lako izvaditi i oblikovati u kuglice.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 432
Potrebno vam je
- 2 kom kobasice svinjske
- ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 0.50 mala žlica korijen koromača
- čili u prahu
- 400 g rajčica, crvena
- 400 g grah, bijeli
- 100 g mahune žute (zrele)
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Izvadite meso iz kobasica i oblikujte ga u kuglice. Zagrijte tavu s malo ulja te prepržite kuglice od kobasica. Izvadite kobasice pa dodajte luk, češnjak i koromač.
- Malo promiješajte te dodajte čili sa začinima. Prepržite sve na tavi oko pet minuta. Dodajte konzervirane rajčice s vodom iz konzerve. Neka zakuha pa dodajte konzervirani grah i okruglice.
- Pustite neka krčka deset minuta, dodajte mahune i kuhajte još pet minuta. Poslužite toplo.
Izvor Skuhatćute