Recepti 13. listopada 2014.

Talijanski gulaš s grahom i kobasicama

Talijanski gulaš s grahom i kobasicama
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za gulaš birajte mekane kobasice, primjerice kranjske, kojima se meso može lako izvaditi i oblikovati u kuglice.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 432

Potrebno vam je

  • 2 kom kobasice svinjske
  • ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 0.50 mala žlica korijen koromača
  • čili u prahu
  • 400 g rajčica, crvena
  • 400 g grah, bijeli
  • 100 g mahune žute (zrele)
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Izvadite meso iz kobasica i oblikujte ga u kuglice. Zagrijte tavu s malo ulja te prepržite kuglice od kobasica. Izvadite kobasice pa dodajte luk, češnjak i koromač.
  2. Malo promiješajte te dodajte čili sa začinima. Prepržite sve na tavi oko pet minuta. Dodajte konzervirane rajčice s vodom iz konzerve. Neka zakuha pa dodajte konzervirani grah i okruglice.
  3. Pustite neka krčka deset minuta, dodajte mahune i kuhajte još pet minuta. Poslužite toplo.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.