Recepti 03. listopada 2014.

Talijanski kruh s lukom i maslinama

gastro postao gastro.24sata.hr
Potrudite se i očistite masline od koštica kod kuće, nemojte kupovati već gotove, kruh će imati bolji okus i trud će vam se isplatiti

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 2.25 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2 mala žlica suhi kvasac
  • 2 mala žlica šećer, kristal
  • 1 mala žlica sol
  • 1 šalica voda
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 šalica masline, crne
  • 2 mala žlica mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. Prosijte dvije šalice brašna. Dodajte kvasac, šećer i sol. Napravite udubinu u sredini i ulijte vodu. Miješajte dok ne dobijete meko tijesto. Prebacite na pobrašnjenu površinu i mijesite još desetak minuta postupno dodajući ostatak brašna.
  2. Stavite tijesto u nauljenu posudu i prekrijte plastičnom folijom. Pustite da odstoji sat vremena.
  3. Zagrijte pećnicu na 190°C. Nauljite lim za pečenje.
  4. Tijestu dodajte masline i sitno narezani luk. Mijesite dok se sve ne prožme. Razvaljajte u krug promjera 20 centimetara. Stavite ga na lim za pečenje i premažite mlijekom. Pecite 35-40 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Pustite neka se ohladi pet minuta i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.