gastro postao
Potrudite se i očistite masline od koštica kod kuće, nemojte kupovati već gotove, kruh će imati bolji okus i trud će vam se isplatiti
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 2.25 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2 mala žlica suhi kvasac
- 2 mala žlica šećer, kristal
- 1 mala žlica sol
- 1 šalica voda
- 2 kom luk ,crveni
- 1 šalica masline, crne
- 2 mala žlica mlijeko kravlje, punomasno
Priprema
- Prosijte dvije šalice brašna. Dodajte kvasac, šećer i sol. Napravite udubinu u sredini i ulijte vodu. Miješajte dok ne dobijete meko tijesto. Prebacite na pobrašnjenu površinu i mijesite još desetak minuta postupno dodajući ostatak brašna.
- Stavite tijesto u nauljenu posudu i prekrijte plastičnom folijom. Pustite da odstoji sat vremena.
- Zagrijte pećnicu na 190°C. Nauljite lim za pečenje.
- Tijestu dodajte masline i sitno narezani luk. Mijesite dok se sve ne prožme. Razvaljajte u krug promjera 20 centimetara. Stavite ga na lim za pečenje i premažite mlijekom. Pecite 35-40 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Pustite neka se ohladi pet minuta i poslužite.
Izvor Skuhatćute