Recepti 1751 prikaza 15. rujna 2018.

Tart od čokolade i kikiriki maslaca u mini izdanju

Mini tart
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tartlets su vječno neodoljive i idealne za posluživanje gostiju jer ih se može pripremiti i zamrznuti.

Svaka pita može se pripremiti u umanjenom izdanju i kao zalogaj poslužiti uz popodnevnu kavu. Od dobro ohlađenog prhkog tijesta okruglim kalupom ili širom čašom oblikujte krugove, obložite male kalupe ili ispecite košarice s nadjevom ili bez njega. Nadjenuti ih možete već gotovim kremama, čokoladnim namazima, voćnim jogurtima, svježim voćem te posipati komadiće čokolade.

 

Možda vas zanima... Muffini s čokoladom i maslacem od kikirikija za pozdrav jeseni Kolumne

 

Predlažemo mini tartove s maslacem od kikirikija i čokolade.

 

Možda vas zanima... Čokoladne kuglice s namazom od kikirikija Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 200 g brašna
  • 2 žlice šećera
  • 115 g maslaca
  • žlica vode


Nadjev:

  • 150 g kikiriki maslaca
  • 2 i 1/2 dl čvrstog jogurta
  • 4 žlice smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • 2 žličice ekstrakta vanilije


Glazura:

  • 150 g tamne čokolade
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice ulja


Priprema:

  1. Brašno i šećer stavite u zdjelu, dodajte maslac ohlađen na manje komade te rukama izradite mrvičastu smjesu. Dodajte vodu i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.
  2. Umotajte i stavite u hladnjak na 30 minuta. Kalupe za mini tartove premažite maslacem i pospite brašnom, obložite razvaljanim tijestom i izbodite vilicom. 
  3. Obložite tijesto u kalupu papirom za pečenje i ispunite kuglicama za pečenje ili suhim grahom. Pecite oko 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva.
  4. Maknite papir i kuglice, ostavite neka se hladi i pripremite nadjev.
  5. Izmiksajte kikiriki maslac, jogurt, šećer, malo soli i vaniliju. Dvije žlice stavite sa strane, a ostalo izlijte preko pečenih košarica i ostavite u hladnjaku sat vremena. Čokoladu rastopite na pari s medom i uljem.
  6. Nakon 10 minuta izvadite pitu iz hladnjaka i prelijte čokoladnom glazurom te vratite u hladnjak dok se čokolada ne stisne.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.