gastro postao
Zanimljivi desert s kojim ćete osvojit svoje ukućane
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 297
Tijesto
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- sol
- 125 g maslac, slani
- 1 žlica voda
- 1 kom jaje kokošje
Nadjev
- 0.50 mala žlica limunov sok
- 65 g šećer, u prahu
- 1 žlica pekmez od bobičastog voća
- 4 kom jabuka (cijela)
- 1 dl vrhnje za kuhanje
Priprema
- U blenderu pomiješajte brašno, maslac i sol. Dodajte jaje i vodu pa još miksajte.
- Prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu i zamijesite ga. Razvaljajte na debljinu 1 cm. Ohladite pa dodatno razvaljajte i njime obložite lim.
- Zagrijte maslac, limunov sok i 15 g šećera. Maknite s vatre i dodajte pekmez. Ostavite sa strane.
- Poredajte kriške jabuke preko tijesta te premažite mješavinom s limunom. Pecite 10 min na 220°c pa smanjite temepraturu i pecite još 20 min. Izmiksajte vrhnje i jaje s ostatkom šećera.
- Pospite tart šećerom i prelijte smjesom od vrhnja te pecite još 10 min.
Izvor Skuhatćute