Recepti 03. listopada 2014.

Tart od jabuka

Tart od jabuka
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljivi desert s kojim ćete osvojit svoje ukućane

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 297

Tijesto

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • 125 g maslac, slani
  • 1 žlica voda
  • 1 kom jaje kokošje

Nadjev

  • 0.50 mala žlica limunov sok
  • 65 g šećer, u prahu
  • 1 žlica pekmez od bobičastog voća
  • 4 kom jabuka (cijela)
  • 1 dl vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. U blenderu pomiješajte brašno, maslac i sol. Dodajte jaje i vodu pa još miksajte.
  2. Prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu i zamijesite ga. Razvaljajte na debljinu 1 cm. Ohladite pa dodatno razvaljajte i njime obložite lim.
  3. Zagrijte maslac, limunov sok i 15 g šećera. Maknite s vatre i dodajte pekmez. Ostavite sa strane.
  4. Poredajte kriške jabuke preko tijesta te premažite mješavinom s limunom. Pecite 10 min na 220°c pa smanjite temepraturu i pecite još 20 min. Izmiksajte vrhnje i jaje s ostatkom šećera.
  5. Pospite tart šećerom i prelijte smjesom od vrhnja te pecite još 10 min.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.