Recepti Povrće 10. srpnja 2025.

Tart od rajčica savršen je ljetni zalogaj!

Povrće
10 MIN
40 MIN
4
JEDNOSTAVNO
tart od rajčica
Tart od rajčica
foto: Midwest Foodie/Pinterest
Imamo odličan recept za tart od rajčica, jednostavan i slastan, toliko da ćeš ga poželjeti jesti baš svaki dan...

Ljeto = rajčice! Tome se nitko ne može usprotiviti! Ljeti uživamo u ovim sočnim, okruglim plodovima raznih boja i veličina - od velikih žarko crvenih do onih mini varijanti žute, tamnozelene, narančaste boje...

Ljeto uživamo u rajčicama u svim oblicima - od raznih salata, hladnih i toplih juha, umaka... A super ideja za zalogaj s rajčicama je i ovaj slastan i hrskav tart od rajčica koji mami na još!

rajčice Možda vas zanima... Kako pravilno skladištiti rajčice? Špajza

Poigraj se okusima - napravi svoju verziju

Ovaj tart od rajčica odlično je predjelo ili lagani ručak uz zdjelu salate (rikula nam najbolje paše), a za njega je potrebno samo nekoliko osnovnih sastojaka, s kojima se možeš i poigrati i složiti neku svoju verziju. Naravno, lisnato tijesto kupi gotovo, jer tko će se ljeti zezati još i s time!

U nastavku je naš recept za tart od rajčica, isprobaj ga i javi nam svoje dojmove!

tart od rajčica | Author: Midwest Foodie/Pinterest Tart od rajčica foto: Midwest Foodie/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Tart od rajčica
10 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Rajčica 1 kg
  • Sol
  • Maslinovo ulje
  • Lisnato tijesto 250 g
  • Ljubičasti luk 0,25 kom
  • Feta sir 0,75 šalica
  • Chili pahuljice 1 prstohvat
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Jaje 1 kom
  • Listići svježeg bosiljka
Postupak
  1. Rešetku stavi u sredinu pećnice, pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Rajčice operi, osuši i nareši na okrugle kriške. Lagano ih posoli, pusti da stoje posoljene 10-ak minuta, osuši ih kuhinjskim ubrusima.


  2. Veliki pleh za pečenje obloži papirom za pečenjem ili ga dobro namasti uljem. Lisnato tijesto, ako je već razvaljano, samo položi na pleh. Ako nije razvaljano, onda ga pravo razvaljaj na tanko.

    Razvaljano lisnato tijesto izbodi vilicom, ali ostavi rub od 1-2 cm.

    Složi na tijesto rajčice, luk narezan na natnke polumjesece, nadrobljeni feta sir, chili pahuljice, posoli i popapri. Rubove premaži izmućenim jajem.


  3. Peci dok se rubovi tijesta ne zazalate, a rajčica lijepo ne zapeče - oko 40 minuta.


  4. Posluži preliveno maslinovim uljem i posuto listićima svježeg bosiljka.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

554 kcal

27 %

MASTI

39,00 g

54 %

KOLESTEROL

0,07 g

0 %

UH

36,00 g

13 %

PROTEINI

12,00 g

24 %

Feta sir možeš zamijeniti primjerice brie sirom, ili pak svježim kozjim sirom - i dobiti potpuno novu kombinaciju okusa.

Isprobaj i ove odlične recepte u kojima su rajčice glavne zvijezde...

juha od pečenih crvenih paprika Možda vas zanima... Juha od pečene crvene paprike i pečene rajčice Recepti Caprese salata s pečenim rajčicama Možda vas zanima... Jelo koje ćeš obožavati: salata caprese u novom ruhu Recepti Njoki s rajčicom i sirom Možda vas zanima... RECEPT DANA Brzinski njoki s rajčicom i sirom Recepti cherry rajčice Možda vas zanima... Jela s roštilja začini slasnim preljevom od cherry rajčica Recepti cherry rajčice Možda vas zanima... Imamo 6 genijalnih ljetnih recepata sa cherry rajčicama! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.