Imamo odličan recept za tart od rajčica, jednostavan i slastan, toliko da ćeš ga poželjeti jesti baš svaki dan...
Ljeto = rajčice! Tome se nitko ne može usprotiviti! Ljeti uživamo u ovim sočnim, okruglim plodovima raznih boja i veličina - od velikih žarko crvenih do onih mini varijanti žute, tamnozelene, narančaste boje...
Ljeto uživamo u rajčicama u svim oblicima - od raznih salata, hladnih i toplih juha, umaka... A super ideja za zalogaj s rajčicama je i ovaj slastan i hrskav tart od rajčica koji mami na još!
Ovaj tart od rajčica odlično je predjelo ili lagani ručak uz zdjelu salate (rikula nam najbolje paše), a za njega je potrebno samo nekoliko osnovnih sastojaka, s kojima se možeš i poigrati i složiti neku svoju verziju. Naravno, lisnato tijesto kupi gotovo, jer tko će se ljeti zezati još i s time!
U nastavku je naš recept za tart od rajčica, isprobaj ga i javi nam svoje dojmove!
Tart od rajčica
foto: Midwest Foodie/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Tart od rajčica
10 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Rajčica
1
kg
Sol
Maslinovo ulje
Lisnato tijesto
250
g
Ljubičasti luk
0,25
kom
Feta sir
0,75
šalica
Chili pahuljice
1
prstohvat
Svježe mljeveni crni papar
Jaje
1
kom
Listići svježeg bosiljka
Postupak
Rešetku stavi u sredinu pećnice, pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Rajčice operi, osuši i nareši na okrugle kriške. Lagano ih posoli, pusti da stoje posoljene 10-ak minuta, osuši ih kuhinjskim ubrusima.
Veliki pleh za pečenje obloži papirom za pečenjem ili ga dobro namasti uljem. Lisnato tijesto, ako je već razvaljano, samo položi na pleh. Ako nije razvaljano, onda ga pravo razvaljaj na tanko.
Razvaljano lisnato tijesto izbodi vilicom, ali ostavi rub od 1-2 cm.
Složi na tijesto rajčice, luk narezan na natnke polumjesece, nadrobljeni feta sir, chili pahuljice, posoli i popapri. Rubove premaži izmućenim jajem.
Peci dok se rubovi tijesta ne zazalate, a rajčica lijepo ne zapeče - oko 40 minuta.
Posluži preliveno maslinovim uljem i posuto listićima svježeg bosiljka.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
554 kcal
27 %
MASTI
39,00 g
54 %
KOLESTEROL
0,07 g
0 %
UH
36,00 g
13 %
PROTEINI
12,00 g
24 %
Feta sir možeš zamijeniti primjerice brie sirom, ili pak svježim kozjim sirom - i dobiti potpuno novu kombinaciju okusa.
Isprobaj i ove odlične recepte u kojima su rajčice glavne zvijezde...