Ova juha od pečene crvene paprike i pečene rajčice osvaja na prvu žlicu... Isprobaj je, donosimo odličan recept!
Svi volimo juhu od rajčice, ali i juhu od pečene rajčice, a sada na scenu, odnosno na naš stol stiže i nova, slasna varijacija - juha od pečene crvene paprike i pečene rajčice koja će te sigurno oduševiti! Pečena paprika i njezin dimljeni okus, pojačan dimljenom paprikom u prahu, u ovoj juhi osvaja već na prvu žlicu. Pečene rajčice daju joj pak poseban okus i svježinu.
Isprobaj naš recept za juhu od pečene paprike i pečene rajčice koji donosimo u nastavku i javi nam svoje dojmove!
Juha od pečene paprike i pečene rajčice
foto: Feasting at Home/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Juha od pečene crvene paprike i pečene rajčice
10 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
7
porcija
SREDNJE
Sastojci
Crvena paprika
2
kom
Rajčica
1,40
kg
Ljutika
3
kom
Maslinovo ulje
1
žlica
Češnjak
3
režanj
Chili pahuljice
0,25
žličica
Sol
1
žličica
Svježe mljeveni crni papar
0,50
žličica
Dimljena paprika
0,50
žličica
Povrtni temeljac
400
ml
Kvasina
1
žličica
Listići svježeg bosiljka
4
žlica
Postupak
Pećnicu zagrij na 230 stupnjeva.
Pleh obloži papirom za pečenje, na njega složi rajčice i narezane paprike te ljutiku. Premaži maslinovim uljem i posoli.
Peci oko 20 minuta, tako da je pleh postavljen u sredinu pećnice. Potom u pećnici uključi grill opciju i malo podignu pleh - neka se tako peče još 3-5 minuta, da se povrće lijepo zapeče.
Češnjak sotiraj na malo maslinova ulja zajedno sa chili pahuljicama - oko 1 minutu.
Pečeno povrće stavi u bleder, dodaj dinstani češnjak, dimljenu papriku i još malo soli. Usitni da dobiješ gustu juhu.
Možeš koristiti i štapni mikser.
Stavi u lonac, dodaj povrtni temeljac i kvasinu, odnosno ocat od crvenoga vina. Dofdaj papar i kušaj. Ako treba dodaj još soli i papra.
Pusti da zakipi i posluži posuto listićima bosiljka (ili nasjeckanih listića peršina), krutonima od kruha, pokapano s malo vrhnja za kuhanje... Izbor je na tebi.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
74 kcal
3 %
MASTI
2,60 g
3 %
KOLESTEROL
0,01 g
0 %
UH
12,00 g
4 %
PROTEINI
2,40 g
4 %
Ova juha od pečena paprike i pečenih rajčica može stajati u hladnjaku, pokrivena, do 4 dana. Ako je zamrzneš, možeš je sačuvati čak 3 mjeseca. Kad se zaželiš juhe, odmrzni je i dobro zagrij.