gastro postao
Ovaj neobičan tart probudit će sva vaša osjetila!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1942
Potrebno vam je
- 1 kom tijesto za savijače
- 1.50 l ulje maslinovo
- 2 kom češnjak
- 30 g pinjoli
- 1 kom bosiljak, vezica
- 30 g parmezan
- 200 g sir kravlji svježi (cottage)
- 1 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 2 kom jaje kokošje
Priprema
- Dok odmrzavate tijesto za tart, pripremite pesto.
- U električnoj miješalici ili mužaru usitnite češnjak, maslinovo ulje, pinjole, bosiljak i naribani parmezan. Posolite i popaprite.
- U drugoj zdjeli umutite jaja pa im dodajte vrhnje i svježi kozji sir. Izmiješajte sa smjesom od pinjola i maslinova ulja.
- Razvaljajte tijesto i njime obložite okrugli lim za pečenje koji ste prethodno isprali pod mlazom hladne vode.
- Ravnomjerno posložite nadjev po tijestu i stavite tart u pećnicu na 220°C te pecite 20-ak minuta.
Izvor Skuhatćute