gastro postao
Sjajan sastojak za nadjev je i sušeno meso ili pršut, no odlučite li se za tu opciju, potrebno je smanjiti količinu soli navedene u receptu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 380
Tijesto
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g maslac, slani
- 0.50 žličica sol
- 5 žlica voda
Nadjev
- 200 g kuhana šunka
- 250 ml vrhnje kiselo (20% masti)
- bijeli papar
- 150 g ementaler
- 4 kom jaje kokošje
- 1 žličica maslac, slani
- 0.35 žličica pšenično brašno, bijelo
Priprema
- Okrugli lim za pečenje namastite maslacem i pobrašnite. Prosijte brašno pa dodajte sol i maslac. Dodajte i vodu te promiješajte kako biste dobili tijesto.
- Od tijesta napravite kuglu i zamotajte u aluminijsku foliju pa ostavite u hladnjaku na dva sata.
- Ugrijte pećnicu na 200°C. razvaljajte tijesto i probodite ga vilicom na nekoliko mjesta te njime prekrijte dno lima za pečenje.
- Rasporedite narezanu slaninu po tijestu. Pomiješajte jaja s vrhnjem pa začinite paprom i umiješajte naribani ementaler.
- Prelijte smjesu preko slanine i pecite 30 minuta. Ohladite i poslužite.
Sjajan sastojak za nadjev je i sušeno meso ili pršut, no odlučite li se za tu opciju, potrebno je smanjiti količinu soli navedene u receptu