gastro postao
Za ovo jelo birajte samo meso svježe tune, a izbjegavajte zamrznute odreske ili one koji su stajali na ledu
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 302
Potrebno vam je
- 400 g tuna
- 1 kom avokado (mesnati dio)
- 1 kom limunov sok
- soja umak
- ulje sezamovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- vlasac ( listovi)
- pšenične klice
Priprema
- Svježi odrezak tune očistite od kože i narežite na što sitnije kockice. Nastojte da komadići budu što manji, otprilike pola centimetra.
- Umiješajte u nasjeckanu tunu sjemenke sezama, sezamovo ulje, soja umak te začinite šarenim paprom. Pažljivo promiješajte kako ne biste zgnječili nježno meso tune.
- Zreli avokado prepolovite i odstranite kost. Ogulite koru i nasjeckajte na sitnije komadiće. U blenderu usitnite avokado dok ne postane kremasta jednolična masa, dodajte sok od limuna i sol kako ne bi potamnio te po želji popaprite.
- Servirajte tunu u kalupu u obliku prstena. Pritisnite kako bi ostao kompaktni oblik male torte.
- Skinite kalup, ukrasite alfa-alfa klicama.
- Pokraj tune pokapajte kremom od avokada ili je servirajte u manjoj zdjelici na istom tanjuru.
Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić