Recepti 13. listopada 2014.

Tartar od tune, sezama i avokada

Tartar od tune, sezama i avokada
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ovo jelo birajte samo meso svježe tune, a izbjegavajte zamrznute odreske ili one koji su stajali na ledu

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 302

Potrebno vam je

  • 400 g tuna
  • 1 kom avokado (mesnati dio)
  • 1 kom limunov sok
  • soja umak
  • ulje sezamovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • vlasac ( listovi)
  • pšenične klice

Priprema

  1. Svježi odrezak tune očistite od kože i narežite na što sitnije kockice. Nastojte da komadići budu što manji, otprilike pola centimetra.
  2. Umiješajte u nasjeckanu tunu sjemenke sezama, sezamovo ulje, soja umak te začinite šarenim paprom. Pažljivo promiješajte kako ne biste zgnječili nježno meso tune.
  3. Zreli avokado prepolovite i odstranite kost. Ogulite koru i nasjeckajte na sitnije komadiće. U blenderu usitnite avokado dok ne postane kremasta jednolična masa, dodajte sok od limuna i sol kako ne bi potamnio te po želji popaprite.
  4. Servirajte tunu u kalupu u obliku prstena. Pritisnite kako bi ostao kompaktni oblik male torte.
  5. Skinite kalup, ukrasite alfa-alfa klicama.
  6. Pokraj tune pokapajte kremom od avokada ili je servirajte u manjoj zdjelici na istom tanjuru.

Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.