Recepti 13. listopada 2014.

Tatar od tune na pomama

gastro postao gastro.24sata.hr
Chef kuhinje splitskog restorana Kadena pripremio je tatar od svježe tune na sezonskim rajčicama

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 236

Potrebno vam je

  • 400 g tuna
  • 200 g rajčica, crvena
  • 4 g wasabi pasta
  • 40 ml sok od limete
  • ulje maslinovo
  • ulje sezamovo
  • sol
  • bijeli papar

Priprema

  1. Tunu narezati na sitne kockice, dodati sol, bijeli papar, sezamovo i maslinovo ulje, sok od limete i to dobro izmiješati.
  2. Rajčicu oguliti, očistiti sjemenke i narezati na male kockice. Začiniti solju i paprom uz dodatak wasabi paste.
  3. Concasse od rajčice koristimo za podlogu tatara od tune.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.