gastro postao
Savršena slastica za ljubitelje toplo-hladnih kombinacija
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 440
Potrebno vam je
- 5 kom jaje kokošje
- 200 g tamna čokolada
- 140 g maslac, neslani
- 200 g šećer, kristal
- 90 g pšenično brašno, bijelo
Priprema
- Maslac rastopite, dodajte čokoladu i mješajte dok se te dvije smjese ne povežu.
- U međuvremenu pjenasto mješajte jaja i šećer, spojite smjese i lagano umješajte brašno.
- Smjesu sipajte u kalupe a ukoliko nemate kalupe možete peći i u šalicama za kavu.
- Kolač pecite u dobro ugrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva 6 minuta te poslužite uz sladoled i umak od vanilije, a po želji možete dekorirati voćem i s par listića mente.
Izvor Mirjana Špoljar