gastro postao
Spremite si ovo pomalo zaboravljeno jelo i uživajte u telećem stroganoffu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 293
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 240 g teletina, srednje masna
- 1 kom luk ,crveni
- 100 g šampinjoni (uzgojeni)
- 50 g krastavci, kiseli
- sol
- svježe mljeveni papar
- 150 g vrhnje kiselo (10% masti )
Priprema
- Zagrijati ulje u većoj tavi i popržiti komadiće teletine oko 3 min, da ne budu potpuno pečeni. Maknuti na tanjur i pokriti da ostanu na toplom.
- U istoj tavi pirjati luk 5 min na laganoj vatri. Dodati šampinjone, posoliti, popapriti i pirjati 10-ak minuta na vatri srednje jačine.
- Smanjiti jačinu plamenika pa umiješati meso i krastavce narezane na trakice pa pirjati nekoliko minuta da se povežu svi sastojci.
- Zatim dodati kiselo vrhnje, zagrijati i maknuti s plamenika.